Η RWE υπογράφει συμφωνίες για την επέκταση τεσσάρων υπεράκτιων αιολικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η RWE υπογράφει συμφωνίες για την επέκταση τεσσάρων υπεράκτιων αιολικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο
Τα έργα επέκτασης έχουν συνδυασμένη δυναμική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 1,8 gigawatts
Η γερμανική εταιρεία RWE ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28/9/2020 ότι έχει εξασφαλίσει συμβάσεις μίσθωσης για την ανάπτυξη τεσσάρων έργων επέκτασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Βρετανία.
Η RWE Renewables και οι εταίροι του έργου υπέγραψαν τις συμφωνίες με την βρετανική Crown Estate για την επέκταση των υπαρχόντων υπεράκτιων αιολικών πάρκων Gwynt y Môr, στα ανοικτά των ακτών της Ουαλίας, Galloper και Greater Gabbard στη Βόρεια Θάλασσα και Rampion στα ανοικτά των ακτών του Sussex στο αγγλικό κανάλι.

Τα έργα επέκτασης έχουν συνδυασμένη δυναμική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 1,8 gigawatts, με το μερίδιο της RWE να ανέρχεται σε περίπου 900 megawatt.
Επιπλέον, η RWE αποφάσισε να επιδιώξει να αναπτύξει τις υπόλοιπες μισθώσεις βυθού στην περιοχή Rampion, οι οποίες θα αυξήσουν το μερίδιό της σε 1,3 GW.

Ανάπτυξη

Όλα τα έργα βρίσκονται σε πολύ πρώιμα στάδια και η ανάπτυξη και η άδεια θα προχωρήσουν τώρα σύμφωνα με τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Αυτές οι διαδικασίες αναμένεται να διαρκέσουν τρία έως πέντε χρόνια με συμμετοχή σε δημοπρασίες για συμβόλαιο για διαφορά (CfD) και στη συνέχεια κατασκευή.
Τα αιολικά πάρκα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πλήρως προς το τέλος της δεκαετίας, πρόσθεσε η RWE.
«Είναι μια πιθανή επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων λιρών και θα μπορούσαν να αναπτύξουν την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς και να οδηγήσουν στη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Tom Glover, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της RWE Renewables και πρόεδρος της RWE UK.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης