Χρηματιστήριο & Αγορές

Πρεμιέρα με πτώση για την μετοχή της Siemens Energy στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Πρεμιέρα με πτώση για την μετοχή της Siemens Energy στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης
Στα 16 δισ. ευρώ διαμορφώνεται η αξία της γερμανικής spin-off
Οι μετοχές της Siemens Energy άνοιξαν χαμηλότερα από ό, τι αναμενόταν την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, καθώς το μεγαλύτερο spin-off της Γερμανίας προετοιμάζεται για ένα μέλλον ανεξάρτητο από τη μητρική Siemens.

Οι μετοχές της Siemens Energy - που παράγει στροβίλους αερίου, συστήματα μεταφοράς ενέργειας και κατέχει το 67% της Siemens Gamesa - άνοιξαν στα 22,01 ευρώ τη Δευτέρα 28/9/2020, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 16 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή που επικαλείται το Reuters είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι εκτιμήσεις αφορούσαν αποτίμηση μεταξύ 21-22 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Μέχρι τις1051 GMT, οι μετοχές υποχωρούσαν 1,9% από την τιμή εισαγωγής τους στα 21,60 ευρώ, έχοντας διαπραγματευτεί σε εύρος 19,21-22,98 ευρώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

"Έχω επισημάνει επανειλημμένα ότι αναμένουμε υψηλή μεταβλητότητα τις πρώτες εβδομάδες", δήλωσε στο Reuters ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens, Ralf Thomas. «Δεν είναι μια συγκεκριμένη κατάσταση για τη Siemens Energy
Η Siemens Energy είναι το μεγαλύτερο spin-off της Γερμανίας , ξεπερνώντας ακόμη και τους Lanxess και Covestro, οι οποίοι και οι δύο απομακρύνθηκαν από την Bayer.
Ο Thomas είπε ότι θα χρειαστεί έως τουλάχιστον τα μέσα Οκτωβρίου για μια πρώτη ιδέα για το πώς θα εκτιμηθεί η Siemens Energy, η οποία ανταγωνίζεται τις General Electric και Mitsubishi Heavy Industries.

Περιθώρια κέρδους

Αποσυνδεδεμένη από τη Siemens λόγω των αδύναμων περιθωρίων κέρδους, η μονάδα αναμένει προσαρμοσμένο περιθώριο όχι περισσότερο από 1% το 2020 για τα κέρδη προ τόκων, τους φόρους και τις αποσβέσεις, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και των αδυναμιών της στην επιχείρηση χερσαίων ανεμογεννητριών .
Αυτό θα πρέπει να αυξηθεί μεταξύ 6,5% και 8,5% το 2023, με τη βοήθεια περικοπών κόστους άνω των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πηγή του Reuters. Οι περικοπές θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο ορισμένων εργοστασίων παραγωγής του ομίλου.
Η Siemens Energy αναμένει ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε 27,4 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, πριν αυξηθούν ξανά σε εύρος 2-12% το 2021.

Η Siemens AG αρχικά διέθεσε το 55% της Siemens Energy στους μετόχους, αλλά σχεδιάζει να μειώσει σημαντικά το υπόλοιπο ποσοστό της κατά 35,1% εντός 12-18 μηνών από την εισαγωγή. Το συνταξιοδοτικό ταμείο της Siemens κατέχει 9,9% στην Siemens Energy.

Ο Thomas είπε ότι η Siemens ήθελε να διατηρήσει το δικαίωμα να επηρεάζει τις βασικές αποφάσεις της Siemens Energy τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, προσθέτοντας ότι με ένα ποσοστό οπουδήποτε μεταξύ 20% και 28% θα μπορούσε να το επιτύχει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης