Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δριμύ το β’ κύμα της πανδημίας – Η θεραπεία που συστήνει ο Fauci ως «γέφυρα« μέχρι το εμβόλιο

Δριμύ το β’ κύμα της πανδημίας – Η θεραπεία που συστήνει ο Fauci ως «γέφυρα« μέχρι το εμβόλιο
Νέο πακέτο αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 28/9 στο Βέλγιο
Με δριμύτητα συνεχίζει να πλήττει η πανδημία του κορωνοϊού το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη αλλά, ευτυχώς, δεν είναι πιο θανατηφόρος ο κορωνοϊός κατά το δεύτερο κύμα της έξαρσής του.
Στο επίκεντρο του δεύτερου αυτού κύματος βρίσκεται ήδη η Ευρώπη, η οποία βλέπει καθημερινά τα κρούσματα να εκτοξεύονται σε τέτοιο βαθμό που η ΕΕ προειδοποίησε πως η επιδημία είναι χειρότερη τώρα, από ότι ήταν τον περασμένο Μάρτιο σε ορισμένα κράτη – μέλη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Γαλλία όπου εδώ και  ημέρες καταγράφει καθημερινά ημερήσια ρεκόρ αύξησης μολύνσεων, τη στιγμή που ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις λαμβάνουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό του ιού, όπως στην Ισπανία, όπου οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να επεκτείνουν το lockdown και σε άλλες οκτώ συνοικίες της Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να τελούν υπό περιορισμό περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες σε 45 συνολικά περιοχές της πρωτεύουσας της Ισπανίας.
Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ αφού έσπασε το όριο των 200.000 θανάτων, ανακοινώθηκε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια ενώ αναφέρεται πως νέα έξαρση καταγράφεται στις Μεσοδυτικές Πολιτείες.
Οκορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci υποστηρίζει, πως μέχρι την έλευση του εμβολίου θα πρέπει να δοθεί σε έμφαση με μονοκλωνικά αντισώματα τα οποία χαρακτήρισε πολλά υποσχόμενα.
Σε δύσκολη κατάσταση παραμένουν η Ινδία και η Λατινική Αμερική ενώ πολύ καλύτερη είναι η εικόνα σε Κίνα και Αυστραλία, με την τελευταία μάλιστα να ετοιμάζεται να άρει τους περιορισμούς στην Πολιτεία Βικτόρια, η οποία είχε βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο της επιδημίας.
Από το μέτωπο της επιστήμης παρήγορη ακούγεται η ανακοίνωση από πλευράς Κίνας πως θα είναι σε θέση να παράξει πάνω από 600 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού ετησίως και μάλιστα αυτό ισχύει και ως το τέλος του 2020.
Ωστόσο, σόκαρε μια πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που μιλά για 2 εκατ. θύματα από την πανδημία μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 995.000 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φθάνουν τα 33 εκατομμύρια. Οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται σε 22,7 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 32.938.616 και οι θάνατοι σε 995.465.
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 7.101.744 και σε νεκρούς με 204.618
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 141.406 και τρίτη σε κρούσματα με 4.717.991
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 94.503 και τέταρτο το Μεξικό με 76.243
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 42.060 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 1.146.273 – Στους 20.239 οι νεκροί
- Πέμπτη σε κρούσματα η Κολομβία με 806.038 και έκτο το Περού με 794.584
- Έβδομο το Μεξικό με 726.431, όγδοη σε κρούσματα η Ισπανία με 716.481 και ένατη η Αργεντινή με 702.484
- Δέκατη η Νότια Αφρική με 669.498
Image
Fauci: Πολλά υποσχόμενες οι πρώιμες θεραπείες

Τα μονοκλωνικά αντισώματα που εμποδίζουν την εξάπλωση του κορωνοϊού στο σώμα είναι από τις πολλά υποσχόμενες στρατηγικές για την αποτροπή σοβαρής ασθένειας από τον Covid-19 πριν φτάσουν τα εμβόλια, δήλωσε ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ.
Τα φάρμακα που βασίζονται σε αντισώματα, άλλα παράγωγα αίματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει και τα αντιιικά ερευνούνται ως πρώιμες θεραπείες, δήλωσε ο Fauci.
Ο στόχος είναι να αποφύγουν οι ασθενείς την ανάπτυξη της σοβαρής πνευμονικής βλάβης για την οποία χορηγείται το remdesivir της Gilead και το αντιφλεγμονώδες φάρμακο δεξαμεθαζόνη.
«Εστιάζουμε πάρα πολύ τώρα στη θεραπεία της πρώιμης λοίμωξης, ή στην πρόληψη», δήλωσε ο Fauci στο περιοδικό Journal of the American Medical Association, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Ο εμβολιασμός κατά του SARS-CoV-2 θα μπορούσε να ξεκινήσει στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο 2020, δήλωσε ο Fauci, αν και θα χρειαστεί τουλάχιστον έως το τρίτο τρίμηνο του 2021 για αρκετούς Αμερικανούς να προστατευτούν από τον ιό και να μειωθεί σημαντικά η απειλή του.
Ο Fauci τόνισε ότι 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου ενδέχεται να παραχθούν έως τον Δεκέμβριο, ενώ και οι έξι εταιρείες που προμηθεύουν τις ΗΠΑ αναμένεται να έχουν παρασκευάσει 700 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Απρίλιο 2021.

Σοκάρει ο ΠΟΥ: Τα 2 εκατ. μπορεί να φτάσουν οι θάνατοι από Covid-19 πριν κυκλοφορήσει το εμβόλιο

Για έναν θλιβερό απολογισμό θανάτων από τον κορωνοϊό προειδοίησε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.
Ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 2 εκατομμύρια πριν κυκλοφορήσει ευρέως ένα εμβόλιο, ενώ θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω αν δεν ληφθεί συντονισμένη δράση για την αναχαίτιση της πανδημίας, προειδοποίησε αξιωματούχος του ΠΟΥ.
«Αν δεν το κάνουμε, όλοι οι αριθμοί για τους οποίους μιλάμε (2 εκατομμύρια θάνατοι) δεν θα είναι μονάχα κάτι που μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά δυστυχώς πολύ πιθανοί», είπε ο Mike Ryan, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης χθες.
Η εκτίμησή του διατυπώθηκε, καθώς το σύνολο των νεκρών 9 μήνες μετά την ανακάλυψη του ιού στην Κίνα πλησιάζει το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου.

Πιθανό ένα νέο lockdown στην Ιταλία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown άφησε ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, που στηρίζει την κυβέρνηση Conte, Nicola Zingarreti, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξημένα κρούσματα Covid -19.
«Με ρωτάτε αν υπάρχει πιθανότητα να πάμε σε νέο lockdown; Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα.
Αν δεν σεβαστούμε τους κανόνες, θα καταλήξουμε ακριβώς εκεί.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, επαναλαμβάνω συνεχώς ότι η διατήρησή της καθημερινότητάς μας, προϋποθέτει απόλυτο σεβασμό στους κανόνες πρόληψης και ασφάλειας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το Σάββατο (26/9/2020) στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.869 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 17 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Την Παρασκευή (25/9/202), διαγνώσθηκαν 1.912 κρούσματα, με 20 νεκρούς.
Την ίδια ώρα, 45.600 πολίτες έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό, ενώ 2.737 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και άλλοι 247 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Το τελευταίο 24ωρο τα περισσότερα κρούσματα διαγνώσθηκαν στην περιφέρεια της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη, (274), στην Λομβαρδία (256) και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης (219).

Βέλγιο: Νέα μέτρα σε ισχύ από τη Δευτέρα 28/9 - Κλείσιμο των μπαρ στις 23:00

Νέο πακέτο αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 28/9 στο Βέλγιο.
Οι αρχές των Βρυξελλών, στην 3ωρη συνεδρίαση το Σάββατο 26/9 με τη συμμετοχή τόσο των δημάρχων των 19 δήμων της βελγικής πρωτεύουσας όσο και επικεφαλής της αστυνομίας, αποφάσισε ότι από τη Δευτέρα 28/9 τα μπαρ και τα καφέ θα κλείνουν στις 23:00, ενώ από την ίδια ώρα και μέχρι τις 6 το πρωί απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.
Επίσης, δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού στις υπαίθριες αγορές.
Αναφορικά με τα καταστήματα που πωλούν φαγητό ή ποτό, αυτά μπορούν να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 22:00.
Σημειώνεται ότι στη λήψη των αποφάσεων οδήγησε η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία στις Βρυξέλλες ανήλθαν σε 2.305 κατά μέσο όρο, όταν ο αριθμός τους σε ολόκληρη τη χώρα είναι 1.528 κατά μέσο όρο.
Πάντως, στις 6 Οκτωβρίου θα υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση για επαναπροσαρμογή των περιορισμών.
Υπενθυμίζεται ότι την  περασμένη Τετάρτη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Βελγίου είχε αποφασίσει ότι από 1ης Οκτωβρίου καταργείται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, εκτός αν πρόκειται για πολυσύχναστα μέρη και με βάση τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο.
Κάθε πολίτης ωστόσο υποχρεούται να έχει μαζί του μάσκα για την περίπτωση που χρειαστεί να την φορέσει, διαφορετικά μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο.

Κίνα- κορωνοϊός: Υπόσχεται παραγωγή 610 εκατ. δόσεων εμβολίου ετησίως

Η Κίνα προβλέπει πως θα είναι σε θέση έως το τέλος του έτους (2020) να παράγει ετησίως 610 εκατομμύρια δόσεις αρκετών εμβολίων κατά του Covid-19, ανακοίνωσαν στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, Κινέζοι αξιωματούχοι του τομέα υγείας στο Πεκίνο που βεβαιώνουν ότι η χώρα τους ηγείται στον τομέα αυτό.
Αυτή η ετήσια παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δόσεις από το 2021, πρόσθεσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η ανάπτυξη έντεκα κινεζικών εμβολίων, από τα συνολικά 59 προγράμματα, έχει πλέον εισέλθει στη φάση των κλινικών δοκιμών, ειδικός του υπουργείου Υγείας.
"Επί του παρόντος, το έργο έρευνας και ανάπτυξης των εμβολίων κατά της Covid-19 στην Κίνα κατέχει συνολικά εξέχουσα θέση", πρόσθεσε η ίδια πηγή σύμφωνα με το ΑΠΕ.
"Διαπιστώσαμε ότι η ασφάλεια του εμβολίων ήταν σε καλό επίπεδο και ότι δεν υπήρχαν σοβαρές παρενέργειες", δήλωσε ο Γου Γιουανμπίν.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με θέσεις εργασίας που θεωρούνται βασικές σε λιμάνια, νοσοκομεία και άλλους τομείς υψηλού κινδύνου έχουν ήδη λάβει πειραματικά ένα εμβόλιο από τον Ιούλιο του 2020, ανέφεραν οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τους οποίους αυτό το έκτακτο πρόγραμμα χορήγησης έχει επίσης την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
"Η ασφάλεια του εμβολίου που χορηγήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού έχει πιστοποιηθεί πλήρως, αλλά η δραστικότητά του δεν έχει πιστοποιηθεί πλήρως", σημείωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.
Δύο εμβόλια που παρασκευάζονται από την China National Biotec Group (CNBG), θυγατρική της Sinopharm, δοκιμάστηκαν σε περισσότερους από 35.000 ανθρώπους στη Μέση Ανατολή.
Άλλη μεγάλη κινεζική εταιρία παραγωγής εμβολίων, η Sinovac, προχώρησε σε δοκιμές στη νότια Αμερική και τη νοτιοανατολική Ασία.

HΠΑ: Ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις 204.000 οι θάνατοι – Έξαρση στις Μεσοδυτικές Πολιτείες

Πάνω από 204 χιλιάδες είναι οι νεκροί από την πανδημία στις ΗΠΑ, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια,  αριθμός που αντιπροσωπεύει το 20% και πλέον των παγκόσμιων μολύνσεων.
Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, το πρώην επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, κατέγραψε περισσότερα από 1.000 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Από τα 99.953 τεστ που έγιναν την Παρασκευή 25/9, τα 1.005 βρήκαν θετικά, επίπεδο που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά στις 5 Ιουνίου.
«Είναι βασικό, καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο και η εποχική γρίπη, οι Νεοϋορκέζοι να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα», σχολίασε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, σημειώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και να ενημερώνουμε τους Νεοϋορκέζους ώστε να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους».
Πάντως, η υγειονομική κατάσταση είναι βελτιωμένη στην Πολιτεία, σε σύγκριση με την περασμένη άνοιξη, όταν η πανδημία είχε φτάσει στην κορύφωσή της.
Από την Τετάρτη 30/9 τα εστιατόρια, που μέχρι τώρα λειτουργούσαν μόνο στους εξωτερικούς χώρους, θα μπορέσουν να ξανανοίξουν τις κλειστές αίθουσές τους, αν και μόνο στο 25% της χωρητικότητάς τους.
Πάντως ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci υποστήριξε ότι στόχος είναι τα κρούσματα να πέσουν στα 10.000 πριν την έναρξη του φθινοπώρου και την εμφάνιση των εποχικών ιώσεων.
Μάλιστα ο Fauci ανέφερε ότι ακόμα και εάν βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αυτό δεν θα σημάνει και το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, της τήρησης των αποστάσεων και της προσωπικής υγιεινής..
Image
Έξαρση στην Ευρώπη - Απειλητικά ανοδική η πορεία του κορωνοϊού σε Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία

Σε κλοιό δεύτερου κύματος βρίσκεται ήδη η Ευρώπη καθώς τα κρούσματα να καταγράφουν εκθετική άνοδο και οι κυβερνήσεις λαμβάνουν νέα μέτρα ενόψει του χειμώνα.
Στη Βρετανία με σφοδρότητα επελαύνει και το δεύτερο κύμα που προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο κρούσματα .
Ο συνολικός αριθμός τους είναι 431.817, και των νεκρών 42.060, με ορισμένες μετρήσεις ωστόσο να κάνουν λόγο για πάνω από 57.000 νεκρούς από κορωνοϊό.
Η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν περιορισμοί στην πρωτεύουσα Κάρντιφ και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, το Σουόνσι, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19.
Στη Γαλλία καταγράφηκαν πάνω από 14.000 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα στο τελευταίο 24ωρο, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με τις μολύνσεις που εντοπίζονταν τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο το ποσοστό εκείνων που διαγιγνώσκονται θετικοί στον νέο κορωνοϊό συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.
Συνολικά, τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται σε 552.454 και οι θάνατοι τους 31.675..
Στην Ισπανία, οι τοπικές αρχές της Μαδρίτης ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν το lockdown στη Μαδρίτη με αποτέλεσμα να επηρεάζονται περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες.
Περίπου 167.000 επιπλέον κάτοικοι της περιοχής δεν θα μπορούν να βγουν από τη συνοικία του από την ερχόμενη Δευτέρα 28/9, εκτός κι αν θέλουν να μετακινηθούν για συγκεκριμένους λόγους, όπως το να πάνε στην εργασία τους ή στο γιατρό.
Η ισπανική κυβέρνηση έχει συστήσει να τεθεί και πάλι σε lockdown oλόκληρη η πόλη της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.
Σημειώνεται πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 716.481 στην Ισπανία και οι νεκροί τοπυς 31.231.
Οι ημερήσιοι θάνατοι ανέρχοντα στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις αρχές Μαΐου, ωστόσο είναι πολύ μικρότεροι από το ρεκόρ των σχεδόν 900 στα τέλη Μαρτίου.
Την ίδια στιγμή στην Ιταλία, καταγράφηκαν 1.869 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ακόμα 17 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.
Από την αρχή της πανδημίας, καταγράφηκαν στην χώρα 308.114 περιστατικά και 35.818 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Στη Μόσχα της Ρωσίας σε ετοιμότητα τέθηκαν ήδη εφεδρικές κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό, λόγω αύξησης των κρουσμάτων.
Image

Στο κυνήγι των ΗΠΑ η Ινδία - Στα 5,9 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού

Ταχύτατα εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία, η οποία «κυνηγά» τις ΗΠΑ όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.
Συνολικά τα κρούσματα στην Ινδία ανέρχονται πλέον σε 5.992.532.
Παράλληλα, οι θάνατοι  εξαιτίας της COVID-19, να φθάνει πλέον τους 94.503..
Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 970.116 στη γιγαντιαία χώρα, που καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως από τον Αύγουστο η Ινδία είναι η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως.
Image
Θεριεύει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Έξαρση θανάτων και κρουσμάτων

Με σφοδρότητα εξακολουθεί να πλήττει τη Λατινική Αμερική η επιδημία του κορωνοϊού καθώς καθημερινά καταγράφεται αύξηση θανάτων και κρουσμάτων.
Στη Βραζιλία, την πλέον πληττόμενη χώρα της περιοχής, καταγράφονται πάνω από 4,7 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης και 141.406 νεκρούς.
Εξίσου προβληματική και η κατάσταση στο Μεξικό, το οποίο εξακολουθεί να είναι τέταρτο παγκοσμίως όσον αφορά τους νεκρούς από την επιδημία.
Συνολικά, στο Μεξικό έχουν καταγραφεί 76.243 νεκροί επί συνόλου 726.431 μολύνσεων.
Δύσκολη όμως είναι η κατάσταση και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερική.
Στην Χιλή οι 100 θανάτοι εξαιτίας της COVID-19 φτάνει τους 12.591.
Όσον αφορά τα κρούσματα,  το σύνολό τους φθάνει τις 455.979, αν και στις 13 από τις 16 περιφέρειες της Χιλής, τα κρούσματα μόλυνσης μειώνονται την τελευταία εβδομάδα.
Στο Περού, το οποίο είναι πέμπτο παγκοσμίως σε κρούσματα, το  σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασε τα 794.584, ενώ ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας ανήλθε σε 32.037 επισήμως.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης