Περιβάλλον

Η πρωτοβουλία της Καλιφόρνιας για τη μείωση των εκποπών άνθρακα ως το 2035

Η πρωτοβουλία της Καλιφόρνιας για τη μείωση των εκποπών άνθρακα ως το 2035
Ο τομέας των μεταφορών είναι υπεύθυνος για περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου της ρύπανσης από άνθρακα στην Καλιφόρνια

Η κυβέρνηση της Καλιφόρνια υπέγραψε εκτελεστική εντολή την Τετάρτη (23/9) βάσει της οποίας θα απαγορεύεται η πώληση νέων οχημάτων με βενζίνη στην πολιτεία έως το 2035.

Ειδικότερα, όλα τα νέα αυτοκίνητα και επιβατικά φορτηγά που πωλούνται στην Καλιφόρνια πρέπει να είναι οχήματα μηδενικών εκπομπών. Ο τομέας των μεταφορών είναι υπεύθυνος για περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου της ρύπανσης από άνθρακα στην Καλιφόρνια, το 80% της ρύπανσης δημιουργεί νέφος και το 95% των εκπομπών τοξικών ντίζελ.

«Τα αυτοκίνητα δεν πρέπει να λιώνουν τους παγετώνες ή να αυξάνουν τη στάθμη της θάλασσας απειλώντας τις αγαπημένες παραλίες και τις ακτές μας. Η απόφαση αυτή δεν θα εμποδίσει τους Καλιφόρνους να κατέχουν αυτοκίνητα με φυσικό αέριο ή να τα πουλήσουν στην αγορά των μεταχειρισμένων οχημάτων» τόνισε σε ανακοίνωσή της η πολιτεία.

Τέλος, σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη στρατηγική αναμένεται να επιτύχει περισσότερο από 35% μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και κατά 80% βελτίωση των οξειδίων των εκπομπών αζώτου από τα αυτοκίνητα σε όλη την πολιτεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης