Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα σχέδια της Shell για μείωση των δραστηριοτήτων πετρελαίου κατά 40% - «Πράσινη» στροφή

Τα σχέδια της Shell για μείωση των δραστηριοτήτων πετρελαίου κατά 40% - «Πράσινη» στροφή
Η Shell αναζητά τρόπους για τη μείωση του κόστους στο μεγαλύτερο τμήμα της αυτήν τη στιγμή στις ανάντη επιχειρήσεις

Έως και 40% προσπαθεί να μειώσει της δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου η Shell, στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας που κάνει για να δημιουργήσει ένα πιο πράσινο χαρτοφυλάκιο, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Oilprice.

Ήδη από τον Ιούνιο, το οποίο κάλυψε ένα από τα χειρότερα τρίμηνα για το πετρέλαιο τις τελευταίες δεκαετίες, η Shell λέγεται ότι σχεδιάζει να ανακοινώσει έως το τέλος του έτους μια σημαντική αναδιάρθρωση που θα αντικατοπτρίζει τον στόχο της για καθαρά μηδενικές εκπομπές για το 2050 και να ευθυγραμμιστεί με μια πράσινη ατζέντα.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Ben van Beurden είχε δηλώσει ότι η εταιρεία είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα «για τον επανασχεδιασμό των επιχειρηματικών της μοντέλων».

Τα σχέδια της Shell

Η Shell αναζητά τρόπους για τη μείωση του κόστους στο μεγαλύτερο τμήμα της αυτήν τη στιγμή στις ανάντη επιχειρήσεις, μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών (capex) για νέα έργα έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η εταιρεία στοχεύει να εξοικονομήσει κεφάλαια για την ενίσχυση των χαρτοφυλακίων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αγορών ενέργειας.

«Εξετάζουμε μια σειρά επιλογών και σεναρίων αυτήν τη στιγμή, τα οποία αξιολογούνται προσεκτικά», δήλωσε εκπρόσωπος της Shell στο Reuters, επιβεβαιώνοντας ότι ο Όμιλος υποβάλλεται σε στρατηγική ανασκόπηση του οργανισμού και των δραστηριοτήτων του.

Στοχεύοντας στη δημιουργία ενός πιο πράσινου χαρτοφυλακίου, η Shell εντάσσεται στην κατηγορία της BP, η οποία δήλωσε στη νέα στρατηγική της τον περασμένο μήνα ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40% έως το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης