Τελευταία Νέα

Rystad Energy: Σε θέση οδηγού στις ΑΠΕ η Αλμπέρτα μέχρι το 2025 - Η «ευκαιρία» που γέννησε ο COVID

Rystad Energy: Σε θέση οδηγού στις ΑΠΕ  η Αλμπέρτα μέχρι το 2025 - Η «ευκαιρία» που γέννησε ο COVID
Οι ειδικοί λένε ότι η ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Αλμπέρτα θα πρέπει να συνεχίσει την ανοδική της τάση

Τεράστια μείωση της ζήτησης καυσίμων προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, προκαλώντας μεταξύ άλλων πόλεμο στις τιμές του πετρελαίου μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας, με αποτέλεσμα η πετρελαϊκή βιομηχανία του Καναδά να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία, πλήττοντας σκληρά την επαρχία της Αλμπέρτα.

Ο Καναδάς είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο και διαθέτει τεράστια αποθέματα. Στις 25 Μαρτίου, περίπου 265 ακαδημαϊκοί υπέγραψαν επιστολή ζητώντας από την καναδική κυβέρνηση να μην επενδύσει κρατικά χρήματα για να διασώσει τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου ως απάντηση στο Covid-19. Αυτή η οπτική ανάγκασε την ενεργειακή βιομηχανία να αναζητήσει νέες μη ρυπογόνες πηγές.

Οι προτάσεις των ειδικών

Οι ειδικοί λένε ότι η ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Αλμπέρτα θα πρέπει να συνεχίσει την ανοδική της τάση, με την παραγωγική ικανότητα της αιολικής και ηλιακής ενέργειας έως το 2025. Η Rystad Energy προβλέπει ότι το 83% της συνδυασμένης χωρητικότητας αιολικής και ηλιακής χωρητικότητας που θα κατασκευαστεί στον Καναδά τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι στην Αλμπέρτα. Αυτό δεν περιλαμβάνει τη μικρότερη ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή ενέργεια στις στέγες των σπιτιών.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας η επαρχία της Αλμπέρτα θα έχει τη μεγαλύτερη συνολική χωρητικότητα αιολικής και ηλιακής χωρητικότητας στον Καναδά, ξεπερνώντας το Οντάριο. Με βάση τα δεδομένα της Rystad, η τρέχουσα ανανεώσιμη χωρητικότητα της Αλμπέρτα περιλαμβάνει 0,1 GW ηλιακής ενέργειας και 1,8 GW αιολικής ενέργειας. Μέχρι το 2025, αυτή η χωρητικότητα αναμένεται να αυξηθεί στα 1,8 GW από την ηλιακή και 6,5 GW από τον άνεμο. Το Οντάριο προβλέπεται να έχει περίπου 1,8 GW ηλιακής ενέργειας και 5,8 GW αιολικής ενέργειας το 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης