Ενέργεια

Η GE θα σταματήσει να κατασκευάζει νέους σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα

Η GE θα σταματήσει να κατασκευάζει νέους σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα
Στις ανανεώσιμες πηγές παραγωγής ενέργειας επικεντρώνεται η GE


Η General Electric Co ανακοίνωσε τη Δευτέρα 21/9/2020 ότι σκοπεύει να σταματήσει να κατασκευάζει νέους σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα, καθώς ο βιομηχανικός όμιλος των ΗΠΑ επικεντρώνεται περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές παραγωγής ενέργειας.

Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει επίσης κινητήρες αεροσκαφών, ανακοίνωσε ότι η έξοδος από την επιχείρηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει εκποιήσεις, κλείσιμο τοποθεσιών και περικοπές θέσεων εργασίας ενώ συνεργάζεται με τους πελάτες της για την εκπλήρωση των υπαρχουσών υποχρεώσεων.

Η GE είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι θα επικεντρωθεί λιγότερο στα ορυκτά καύσιμα και περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αντικατοπτρίζοντας την αυξανόμενη αποδοχή των καθαρών πηγών ενέργειας από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

«Η έξοδος της GE από την κατασκευή νέας ενέργειας με καύση άνθρακα - μετά από δεκαετίες ως ηγέτης σε αυτόν τον χώρο - είναι μια αναγνώριση ότι η ανάπτυξη στον ενεργειακό τομέα δεν θα είναι πλέον με άνθρακα», δήλωσε η Kathy Hipple, χρηματοοικονομική αναλύτρια στο Ινστιτούτο Ενεργειακής Οικονομίας και Οικονομική ανάλυση. "Η αγορά θα ανταμείψει τελικά τη GE για την έξοδο από νέες κατασκευές άνθρακα."

Η κίνηση καθιστά επίσης το χαρτοφυλάκιο της GE περισσότερο ESG (περιβάλλον, κοινωνικό και διακυβέρνηση) κεντρικό, σύμφωνα με τον αναλυτή της Wolfe Research, Nigel Coe, με την επιχείρηση εξοπλισμού άνθρακα και αερίου να είναι σχετικά μικρή σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια των ετήσιων εσόδων της.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περίπου 9% τη Δευτέρα, κάτι που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι δεν έχει σχέση με την ανακοίνωση.

Οι βιομηχανικοί συνεργάτες Honeywell και 3M Co σημείωσαν πτώση περίπου 6%, καθώς οι κύριοι δείκτες της Wall Street έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε σχεδόν επτά εβδομάδες λόγω ανησυχιών σχετικά με νέα lockdowns λόγω του κορωνοϊού.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης