Ενέργεια

RTE: Η αβεβαιότητα σχετικά με τις γαλλικές ενεργειακές ανάγκες απαιτεί επαγρύπνηση

tags :
RTE: Η αβεβαιότητα σχετικά με τις γαλλικές ενεργειακές ανάγκες απαιτεί επαγρύπνηση
Αβέβαιες οι προοπτικές για την ζήτηση εκτιμά η εταιρεία διαχείρισης δικτύου
Η ικανότητα της Γαλλίας να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτρικού ρεύματος αυτόν τον χειμώνα δεν φαίνεται να κινδυνεύει προς το παρόν, αλλά οι αβέβαιες προοπτικές ζήτησης απαιτούν επαγρύπνηση, ανακοίνωσε η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού δικτύου RTE την Παρασκευή 18/9/2020.
Η κρίση του coronavirus καθιστά τις προβλέψεις δύσκολες και θα επικαιροποιηθούν στα μέσα Νοεμβρίου, ανέφερε.

Η κατανάλωση επέστρεψε πλησιέστερα στα κανονικά επίπεδα από τον Ιούνιο και μετά λόγω του τέλους των μέτρων περιορισμού και της μερικής επανεκκίνησης της δραστηριότητας της εταιρείας, αλλά παρέμεινε περίπου 3 έως 4 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανέφερε η RTE σύμφωνα με το Reuters.

«Η πτώση της ζήτησης ήταν σύμφωνη με το πλαίσιο που χρησιμοποιήθηκε για τις προβλέψεις της RTE τον Ιούνιο και υποστηρίζει την προοπτική παρόμοιας μείωσης το χειμώνα», ανέφερε.
Η RTE δεν τροποποίησε την αρχική της ανάλυση μείωσης της ζήτησης κατά 2% τους χειμερινούς μήνες.
Η εξέλιξη της κατανάλωσης τους επόμενους μήνες θα εξαρτηθεί ουσιαστικά από την εξέλιξη της υγείας και της οικονομικής κατάστασης, ανέφερε η RTE.

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους βιομηχανικούς και τριτογενείς τομείς, οι οποίοι μπορούν να ξεπεράσουν τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας των 40 GW στην κορυφή τους το χειμώνα. Επομένως, παραμένει μεγάλη αβεβαιότητα », επεσήμανε η εταιρεία.

Από την πλευρά της προσφοράς, η συντήρηση του αντιδραστήρα οδήγησε σε μια ελαφριά ανοδική επανεκτίμηση της αναμενόμενης πυρηνικής διαθεσιμότητας, ειδικά τον Οκτώβριο έως τις αρχές του 2021, δήλωσε ο διαχειριστής δικτύου.

Έγιναν έντεκα σημαντικές βελτιώσεις, επιτρέποντας αύξηση 6 έως 7 GW στο περιθώριο τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο και περίπου 3 GW τον Ιανουάριο, δήλωσε ο χειριστής.
Η ιστορικά χαμηλή διαθεσιμότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οδήγησε σε αυξημένη εξάρτηση από θερμικές και εισαγωγές, ειδικά σε περιόδους χαμηλής παραγωγής αιολικής ενέργειας.
Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν μια πρόβλεψη βελτίωσης της διαθεσιμότητας πυρηνικών συσκευών κατά τις επόμενες εβδομάδες, επεσήμανε η εταιρεία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης