Ηλεκτρισμός

Έρευνα της Auto Trader σκιαγραφεί την ανασφάλεια των οδηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ηλεκτροκίνηση

Έρευνα της Auto Trader σκιαγραφεί την ανασφάλεια των οδηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ηλεκτροκίνηση
Οι μισοί οδηγοί του Ηνωμένου Βασιλείου αισθάνονται ανασφάλεια για το εάν με μια φόρτιση, είναι εφικτό ένα μακρινό ταξίδι

Συνολικά το 79% των οδηγών του Ηνωμένου Βασιλείου θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα ηλεκτρικό όχημα, αλλά το 70% θα προτιμούσε να μισθώσει ένα EV για 2-3 χρόνια για να δοκιμάσει την τεχνολογία και να αποφασίσει αν είναι σωστό για αυτούς , έδειξε μια νέα έρευνα από το Auto Trader.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα εξακολουθούν να υπάρχουν παρερμηνείες και αβεβαιότητα σχετικά με την τεχνολογία. Ακόμα και μεταξύ εκείνων που θα σκεφτόταν να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ένα 40% παραδέχτηκε ότι είχαν επιφυλάξεις σχετικά με τις δυνατότητες και την τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων.
Οι μισοί οδηγοί του Ηνωμένου Βασιλείου αισθάνονται ανασφάλεια για το εάν με μια φόρτιση, είναι εφικτό ένα μακρινό ταξίδι.
Μόνο το 7% των οδηγών παραδέχτηκαν ότι θα χάσουν τον ρυθμό ενός παραδοσιακού κινητήρα, σύμφωνα με την έρευνα του Auto Trader.

Τι εξετάζει το Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει επί του παρόντος εάν θα προωθήσει την προθεσμία σταδιακής κατάργησης των νέων πωλήσεων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων έως το 2035 ή ακόμη νωρίτερα από την τρέχουσα προθεσμία 2040. Οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο - η Shell και η BP - εξέφρασαν πρόσφατα υποστήριξη στην ιδέα της προώθησης του χρονοδιαγράμματος.
Η Shell πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να προωθήσει το χρονοδιάγραμμά της για την απαγόρευση της πώλησης νέων οχημάτων βενζίνης και ντίζελ ήδη από το 2030, με τη «σωστή πολιτική και κίνητρα», δήλωσε ο Sinead Lynch, πρόεδρος της Βρετανίας στην Shell, τον Ιούλιο.
Η BP από την πλευρά της, υποστηρίζει τη σταδιακή κατάργηση δια στόματος Bernard Looney στο LinkedIn αυτή την εβδομάδα. «Είμαστε έτοιμοι για αυτό, είτε πρόκειται για το 2035, το 2032 ή το 2030» πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης