Ενέργεια

Άνοδος πάνω από 4% για το πετρέλαιο καθώς ο τυφώνας "χτυπά" την παραγωγή των ΗΠΑ και τα αποθέματα υποχωρούν

Άνοδος πάνω από 4% για το πετρέλαιο καθώς ο τυφώνας
Εκτος λειτουργίας το 25% της υπεράκτιας παραγωγής - Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 9,5 εκατ. βαρέλια
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για δεύτερησυνεχόμενη ημέρα την Τετάρτη 16/9/2020, κερδίζοντας περισσότερο από 4%, καθώς τυφώνας έκλεισε την υπεράκτια παραγωγή των ΗΠΑ και report της βιομηχανίας έδειξε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα.
Περισσότερο από το ένα τέταρτο της υπεράκτιας παραγωγής των ΗΠΑ έκλεισε την Τρίτη λόγω του τυφώνα Sally.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 9,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αν και τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία από το American Petroleum Institute.
Οι αναλυτές ανέμεναν τα αποθέματα πετρελαίου να αυξηθούν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Περί τις 19:20 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 4,07%, στα 42,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωνε άνοδο 4,70%, στα 40,08 δολάρια . Και οι δύο συμβάσεις αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 2% την Τρίτη.

"Διανυκτέρευση, το API παρείχε μια περαιτέρω ένεση ανοδικής ώθησης", δήλωσε ο Stephen Brennock της P.M. «Όσο φαίνεται να έχει επιστρέψει στην αγορά πετρελαίου ένας καλός παράγοντας, οι βασικές αρχές παραμένουν μακριά από την υποστήριξη».

Οι διακοπές λειτουργίας που σχετίζονται με την καταιγίδα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των αποθεμάτων, παρόλο που τα διυλιστήρια έκλεισαν επίσης, περιορίζοντας τη ζήτηση.
«Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν περαιτέρω από τα στοιχεία του API και τον καιρό», δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank Eugen Weinberg. «Παρά το δυσμενές θεμελιώδες και τεχνικό σκηνικό».

Οι τιμές του πετρελαίου κατέρρευσαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα καθώς η κρίση του κορωνοϊού έπληξε τη ζήτηση. Μια μείωση ρεκόρ από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, μια ομάδα γνωστή ως OPEC + και μια χαλάρωση των lockdowns βοήθησε το brent να ανακάμψει από ένα χαμηλό 21 ετών κάτω από τα 16 $ τον Απρίλιο.

Οι τιμές έχουν μειωθεί τον Σεπτέμβριο, υπό την πίεση από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των ανησυχιών σχετικά με τη ζήτηση. Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας μείωσαν τις προοπτικές ζήτησης αυτής της εβδομάδας.

Μια ομάδα υπουργών πετρελαίου του ΟΠΕΚ + συναντιέται για να επανεξετάσει το σύμφωνο εφοδιασμού την Πέμπτη και είναι απίθανο να προτείνει περαιτέρω περιορισμούς στην παραγωγή παρά την πτώση των τιμών, ανέφεραν πηγές στο Reuters.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης