Τελευταία Νέα

Κ.Μαύρος: Πρόθεση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες η «είσοδος» και στα υπεράκτια αιολικά

Κ.Μαύρος: Πρόθεση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες η «είσοδος» και στα υπεράκτια αιολικά

Η ΔΕΗΑΝ θα «ανοίξει» το Target Model για τις ΑΠΕ, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο συνέδριο του Economist

Στόχος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι να έχει παρουσία σε όλες τις τεχνολογίες ΑΠΕ, σημείωσε πριν από λίγο ο Κ. Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της ΔΕΗ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Σε αυτό το πλαίσιο, πρόθεση της εταιρείας είναι να δραστηριοποιηθεί και στον κλάδο των υπεράκτιων αιολικών.

Στην ομιλία του, ο κ. Μαύρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συστοιχία φωτοβολταϊκών πάρκων που πρόκειται να κατασκευασθούν στη Μεγαλόπολη, καθώς με το ένα από τα δύο έργα η ΔΕΗΑΝ θα «ανοίξει» το Target Model για τις ΑΠΕ.

Όπως επισήμανε, έως το τέλος του 2021 η εταιρεία θα έχει υπογράψει διμερές συμβόλαιο (PPA) με τη μητρική της, για την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας απο τον συγκεκριμένοσταθμό. Έτσι, θα γίνει η πρώτη από τον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα εγκαινιάσει τον συγκεκριμένο τρόπο εμπορικής αξιοποίησης, ο οποίος θα γίνει πραγματικότητα με την έναρξη λειτουργίας του Target Model.

Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, η ΔΕΗ φιλοδοξεί να ενισχύσει το μερίδιό της σύντομα στο 10%, από 2,5% που είναι τώρα. Πλεονέκτημα της εταιρείας είναι το μεγάλο χαρτοφυλάκιο υπό ωρίμανση έργων που διαθέτει, και το οποίο αγγίζει τα 6,2 GW.

Όπως πρόσθεσε, η εγκατεστημένη ισχύς έργων σε λειτουργία αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 200 MW, ενώ μονάδες 280 βρίσκονται υπό κατασκευή. Στόχος της ΔΕΗΑΝ είναι να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της στα 1-1,5 GW μέχρι το 2024, στόχος που είναι εφικτό να ενισχυθεί έτι περισσότερο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης