Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Συναντήσεις Κ. Χατζηδάκη-Αλ. Σδούκου με τη διοίκηση και εκπροσώπους εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός»

Συναντήσεις Κ. Χατζηδάκη-Αλ. Σδούκου με τη διοίκηση και εκπροσώπους εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός»
Βασική στόχευση είναι η επένδυση να έχει αναπτυξιακό πρόσημο, σεβόμενη παράλληλα το περιβάλλον, σύμφωνα με τον υπουργό

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Βόρειο Ελλάδα (11-13 Σεπτεμβρίου) επισκέφθηκαν χθες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές (Χαλκιδική), όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του μητρικού ομίλου Eldorado Gold George Burns, τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή Έργων Ελλάδας της Eldorado Gold Χρήστο Μπαλάσκα,  τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικός Χρυσός Δημήτρη Δημητριάδη, καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων. 

Σκοπός της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν να πραγματοποιήσει αυτοψία στο πεδίο και να ενημερωθεί για την πορεία των έργων της εταιρείας στην περιοχή των μεταλλείων Κασσάνδρας (Σκουριές, Στρατώνι – Μαύρες Πέτρες, Ολυμπιάδα), καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών  για την επικαιροποίηση της σύμβασης μεταβίβασης με βάση το αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός». Στη συνέχεια οι κ.κ. Χατζηδάκης και Σδούκου είχαν συνάντηση τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλλιάνο, με δεδομένο ότι η επένδυση αναπτύσσεται εντός των ορίων του Δήμου Αριστοτέλη. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε προς όλες τις πλευρές ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της επένδυσης, υπό τις εξής τέσσερις προϋποθέσεις:

Πρώτον, ότι θα δημιουργηθούν αισθητά περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με τις υφιστάμενες 

Δεύτερον, ότι οι όροι της σύμβασης θα διασφαλίζουν ότι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσης είναι σύμφωνο με τις προβλέψεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Τρίτον, ότι θα αυξηθούν οι εισπράξεις του Δημοσίου (μεταλλευτικά τέλη - royalties)

Tέταρτον, ότι θα υπάρξουν oυσιώδη αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία (πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προσαρμοσμένο στις ανάγκες της περιοχής)

Βασική στόχευση είναι η επένδυση να έχει αναπτυξιακό πρόσημο, σεβόμενη παράλληλα το περιβάλλον, να τηρεί δηλαδή την βασική αρχή που διατρέχει όλες τις δράσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης