Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Οι ελπιδοφόρες συνεργασίες της Equinor για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ιαπωνία

Οι ελπιδοφόρες συνεργασίες της Equinor για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ιαπωνία
Η ίδρυση αυτής της κοινοπραξίας είναι σύμφωνη με την ανανεώσιμη στρατηγική της Equinor για την ανάπτυξη έργων σε επιλεγμένες αγορές

Οι Equinor, Jera και J-Power συνεργάζονται και συνάπτουν μια κοινή συμφωνία προσφοράς πριν από την επερχόμενη δημοπρασία του 1ου γύρου για υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Ιαπωνία.

Ειδικότερα, οι τρεις εταιρείες θα αξιολογήσουν από κοινού και θα εργαστούν για την υποβολή κοινής προσφοράς στη δημοπρασία Γύρου 1 μόλις η ιαπωνική κυβέρνηση ανοίξει επίσημα την πρώτη δημοπρασία αιολικής ενέργειας της χώρας.

Η ίδρυση αυτής της κοινοπραξίας είναι σύμφωνη με την ανανεώσιμη στρατηγική της Equinor για την ανάπτυξη έργων σε επιλεγμένες αγορές, έτσι ώστε να καταστεί μια παγκόσμια δύναμη στην υπεράκτια αιολική ενέργεια.

«Έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με την Jera και την J-Power, δύο ισχυρούς τοπικούς εταίρους, για να συμμετάσχουμε στην πρώτη δημοπρασία αιολικής ενέργειας ανοικτής θάλασσας στην Ιαπωνία και να αναπτύξουμε αυτό που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Equinor στην συγκεκριμένη χώρα», λέει ο Ανώτερος αντιπρόεδρος της εταιρείας, Jens Økland.

Τα βήματα της Ιαπωνίας

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει αφιερώσει δύο υπεράκτιες περιοχές της χώρας, Yurihonjo και Noshiro, ως ζώνες προώθησης για υπεράκτια αιολική ενέργεια. Η επερχόμενη δημοπρασία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες, με την υποβολή προσφοράς να πραγματοποιείται έξι μήνες μετά την έναρξη της δημοπρασίας. Μόλις κλείσει η δημοπρασία, τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν προς το τέλος του 2021.

Στη συνέχεια, ο Økland αναφέρθηκε εκτενώς στο συγκεκριμένο εγχείρημα, αναλύοντας τις προοπτικές της Ιαπωνίας στην υπεράκτια αιολική ενέργεια. «Η Ιαπωνία έχει μεγάλες δυνατότητες να αναπτύξει μια αγορά υπεράκτιων ανεμογεννητριών. Οι φιλοδοξίες τους να αυξήσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το σημερινό 15-16% σε περίπου 22-24% έως το 2030, στο πλαίσιο ενός στόχου χωρητικότητας αιολικής ενέργειας 10 GW για να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους για την κλιματική αλλαγή και να γίνουν πιο ενεργειακά ανεξάρτητοι, παρουσιάζουν συναρπαστικές ευκαιρίες. Μάλιστα, τα νερά στην Ιαπωνία είναι κατά μέσο όρο βαθύτερα από ό, τι σε άλλα μέρη του κόσμου. Με την Equinor, που θεωρείται κορυφαίος παίκτης στον εν λόγω τομέα, είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε μακροπρόθεσμα στα φιλόδοξα σχέδια υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης