Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

«Κλειδί» για την επίτευξη των ενεργειακών στόχων της Καλιφόρνιας η υπεράκτια αιολική ενέργεια

«Κλειδί» για την επίτευξη των ενεργειακών στόχων της Καλιφόρνιας η υπεράκτια αιολική ενέργεια
Τα περισσότερα υπάρχοντα υπεράκτια αιολικά πάρκα εγκαθίστανται κοντά στην ακτή σε ρηχά νερά κάτω από 160 μέτρα βάθος

Μεγάλο στοίχημα για την πολιτεία της Καλιφόρνιας η αντιστοίχιση της παραγωγής ΑΠΕ με τη ζήτηση, δεδομένου του στόχου που έχει θέσει έως το 2045 και αφορά την μετάβαση στις ανανεώσιμες.

Η ζήτηση των καταναλωτών κορυφώνεται το βράδυ όταν η ηλιακή ενέργεια δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Η υπεράκτια αιολική ενέργεια έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην κάλυψη αυτής της ζήτησης.
Καθώς η Καλιφόρνια στοχεύει να παρέχει το 60% της ενέργειας της από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030 και 100% έως το 2045, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο παρουσιάζει θετικά στοιχεία.
Οι υπεράκτιοι άνεμοι κατά μήκος της Κεντρικής Ακτής αυξάνονται την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι αρχίζουν να χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια - το βράδυ.

Μία από τις προκλήσεις της μετάβασης προς πλήρως ανανεώσιμη ενέργεια είναι η αντιστοίχιση της παραγωγής με τη ζήτηση. Αν και η πολιτεία έχει υψηλή υπάρχουσα χωρητικότητα ηλιακής ενέργειας και το δυναμικό για ακόμη περισσότερο, η παροχή ηλιακής ενέργειας κορυφώνεται στο μέσο της ημέρας και τελειώνει όταν ο ήλιος δύει. Η ζήτηση των καταναλωτών, από την άλλη πλευρά, κορυφώνεται το βράδυ όταν οι άνθρωποι επιστρέφουν από τη δουλειά γύρω ή μετά το ηλιοβασίλεμα.Επειδή η αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα δεν είναι ακόμη πρακτική, χρειάζονται άλλες ανανεώσιμες πηγές για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Οι θέσεις των ερευνητών

«Η ευθυγράμμιση μεταξύ της δυνητικής παραγωγής αιολικής ενέργειας και της ζήτησης υπεράκτιας υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η υπεράκτια αιολική ενέργεια στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων ανανεώσιμης ενέργειας της Καλιφόρνια», δήλωσε ο ερευνητής Wang.
Μάλιστα, οι υπεράκτιοι άνεμοι φτάνουν στο αποκορύφωμά τους κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών όταν η κατανάλωση ενέργειας είναι υψηλότερη λόγω της χρήσης κλιματισμού. οι υπεράκτιοι άνεμοι φτάνουν στο αποκορύφωμά τους κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών όταν η κρατική κατανάλωση ενέργειας είναι υψηλότερη λόγω της χρήσης κλιματισμού.

Οι μεγαλύτερες ταχύτητες ανέμου, που θα παράγουν τη μεγαλύτερη ενέργεια, βρίσκονται πιο μακριά από την ακτή. Τα περισσότερα υπάρχοντα υπεράκτια αιολικά πάρκα εγκαθίστανται κοντά στην ακτή σε ρηχά νερά κάτω από 160 μέτρα βάθος. Ωστόσο, πολλά πλωτά αιολικά πάρκα σε βαθύτερα νερά πιο μακριά από την ακτή λειτουργούν τώρα στην Ευρώπη, με τα περισσότερα να βρίσκονται σε στάδιο προγραμματισμού.

«Τα πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα είναι πλέον μια αποδεδειγμένη τεχνολογία και αλλαγή παιχνιδιού από πολλές απόψεις», δήλωσε ο Walter. «Αυτές οι πλωτές πλατφόρμες καθιστούν τα υπεράκτια αιολικά πάρκα μια νέα πραγματικότητα σε πολλές τοποθεσίες, με έναν στρόβιλο να έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί περισσότερα από 10.000 σπίτια» σημειώνει ο έτερος ερευνητής, Walter.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης