Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Και ο Nord Stream 2 στο «πακέτο» των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά τη δηλητηρίαση του Navalny

Και ο Nord Stream 2 στο «πακέτο» των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά τη δηλητηρίαση του Navalny
Πρέπει να ανταποκριθούμε με τη μόνη γλώσσα που ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατανοεί - δηλαδή οι πωλήσεις φυσικού αερίου", δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερμανίας.

Απαιτείται μια ευρωπαϊκή απάντηση που περιλαμβάνει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 εναντίον της Ρωσίας μετά τη δηλητηρίαση του Alexei Navalny με το σοβιετικό τύπου Novichok, σύμφωνα με ορισμένους πολιτικούς και διπλωμάτες στη Γερμανία την Πέμπτη 3/9/2020.

Η καγκελάριος Angela Merkel είπε ότι αναμένει από τη Μόσχα να συμμετάσχει στις προσπάθειες για να ξεκαθαρίσει τι συνέβη και ότι η Γερμανία θα συμβουλευτεί τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ για το πώς να ανταποκριθεί, αυξάνοντας την προοπτική για νέες δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας σύμφωνα με το Reuters.

«Πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση», δήλωσε ο Norbert Roettgen, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερμανίας, στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk την Πέμπτη, όταν ρωτήθηκε εάν πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες για τον αγωγό NordStream 2 από τη Ρωσία προς τη Γερμανία.

"Πρέπει να ακολουθήσουμε σκληρή πολιτική, πρέπει να ανταποκριθούμε με τη μόνη γλώσσα που ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατανοεί - δηλαδή οι πωλήσεις φυσικού αερίου", δήλωσε ο Roettgen, μέλος των κυβερνώντων συντηρητικών της Merkel.

Ο Navalny βρίσκεται σε εντατική θεραπεία σε νοσοκομείο του Βερολίνου μετά την οργάνωση της πτήσης του από ακτιβιστές. Ένα γερμανικό στρατιωτικό εργαστήριο παρήγαγε «σαφείς αποδείξεις» ότι είχε δηλητηριαστεί με τον Novichok, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.

Η Μόσχα αρνήθηκε να εμπλακεί στη δηλητηρίαση του Novichok, επί μακρόν αντιπάλου της κυβέρνησης Putin , και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ο ισχυρισμός της Γερμανίας δεν υποστηρίχθηκε από στοιχεία.

Ο Wolfgang Ischinger, πρόεδρος της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου και πρώην πρέσβης στην Ουάσινγκτον, υποστήριξε μια κοινή απάντηση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και σημείωσε ότι οι πιο ήπιες χειρονομίες, όπως οι απελάσεις διπλωματών, μπορεί να μην αρκούν.

«Εάν θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στη Μόσχα με τους εταίρους μας, τότε οι οικονομικές σχέσεις πρέπει να βρίσκονται στην ατζέντα και αυτό σημαίνει ότι το έργο NordStream 2 δεν πρέπει να παραλειφθεί», δήλωσε ο Ischinger, προσθέτοντας ότι το πλήρες μποϊκοτάζ δεν θα ήταν καλη κίνηση.

«Δεν μπορούμε να στήσουμε ένα τείχος μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, αυτό θα ήταν ένα βήμα πολύ μακριά, αλλά υπάρχει ένα μεσαίο έδαφος, κάτι μεταξύ των διπλωματικών χειρονομιών και του πλήρους μποϊκοτάζ», δήλωσε ο Ischinger.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης