Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου - Σίσι για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου - Σίσι για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι έλαβε την Τετάρτη τηλεφώνημα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή
Εμβαθύνονται οι συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ αλλοτινών εχθρών, με αφορμή και την ιστορική συμφωνία Ισραήλ – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας, Μπάσαμ Ράντι, ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι έλαβε την Τετάρτη τηλεφώνημα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

O Aιγύπτιος πρόεδρος τόνισε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό την υποστήριξη της Αιγύπτου σε «οποιαδήποτε βήματα» με στόχο την ειρήνη στην περιοχή, με παράλληλη προάσπιση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, σύμφωνα με δήλωση της προεδρίας την Τετάρτη.

Ειδικότερα, ο Aιγύπτιος πρόεδρος επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Αιγύπτου για κινήσεις για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή με τρόπο που να διατηρούνται τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού επιτρέποντας την ίδρυση παλαιστινιακού ανεξάρτητου κράτους και την ασφάλεια στο Ισραήλ.

Εγκωμίασε επίσης την πρόσφατη συμφωνία ΗΑΕ - Ισραήλ, για την οποία μεσολάβησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα βήμα προς την κατεύθυνση της επίτευξης ειρήνης στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε στα μέσα Αυγούστου μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ, η Ιερουσαλήμ δε θα προχωρήσει σε προσάρτηση εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Τα ΗΑΕ είναι το πρώτο κράτος του Κόλπου και η τρίτη αραβική χώρα, μετά την Αίγυπτο και την Ιορδανία, που υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ.

Πάντως, ο αλ Σίσι υπογράμμισε στον Νετανιάχου ότι η ισραηλινή πλευρά δε θα πρέπει να «λαμβάνει μονομερή μέτρα που θα υπονόμευαν τις πιθανότητες ειρήνης», ειδικά αποφεύγοντας την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών, πρόσθεσε ο Ράντι.

Πηγή: skai.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης