Τελευταία Νέα

Πρόσληψη τεχνικού συμβούλου από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για το μικρό υδροηλεκτρικό Μακροχώρι ΙΙ

Πρόσληψη τεχνικού συμβούλου από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για το μικρό υδροηλεκτρικό Μακροχώρι ΙΙ
Έως τις 15 Σεπτεμβρίου ο διαγωνισμός της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, προϋπολογισμού 297.000 ευρώ, για τεχνικό σύμβουλο για το έργο
Διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου, για την κατασκευή του μικρού υδροηλεκτρικού Μακροχώρι ΙΙ, προκήρυξε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 297.000 ευρώ, ενώ κριτήριο ανάθεσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, η οποία προσδιορίζεται βάσει τιμής. Η ημερομηνία υποβολής προσφορών εκπνέει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το έργο προβλέπεται να έχει ισχύ 8,7 MW και προορίζεται να εγκατασταθεί στη θέση «Ραψομανίκι» του Δήμου Αλεξάνδρειας, στον νομό Ημαθίας. Ανάδοχος για την κατασκευή του έχει ανακηρυχθεί η τεχνική εταιρεία Χ. Κωνσταντινίδης, με την οποία η ΔΕΗΑΝ υπέγραψε τη σχετική σύμβαση στις αρχές Ιουνίου.

Όπως και η πρώτη μονάδα («Μακροχώρι I») που διαθέτει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην περιοχή, το μικρό υδροηλεκτρικό θα αξιοποιεί την παροχή του ποταμού Αλιάκμονα για την παραγωγή «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενισχυμένη εγχώρια προστιθέμενη αξία

Στόχος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι να ενισχύσει τη θέση της στον κλάδο των μικρών υδροηλεκτρικών. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αριθμεί 18 εν λειτουργία ΜΥΗΕ συνολικής ισχύος 78 MW. Τα έργα αυτά ανήκουν είτε σε ποσοστό 100% στην εταιρεία, είτε σε κοινοπραξίες με ιδιώτες (συνολικά 5 έργα ισχύος 21 MW).

Τα μικρά υδροηλεκτρικά είναι έργα πολλαπλής σκοπιμότητας και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας με μεγάλη αποδοτικότητα, ποιοτική ηλεκτροπαραγωγή και μεγάλη διάρκεια ζωής. Ενισχύουν την εγχώρια προστιθέμενη αξία (έως 60-90% του κόστους της επένδυσης) και συμβάλλουν αποφασιστικά στην τοπική απασχόληση και στην αποκεντρωμένη οικονομική δραστηριότητα.


Κ.Δ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης