Ηνωμένο Βασίλειο: Nέο ρεκόρ για την αιολική ενέργεια τον Αύγουστο – Κάλυψε το 60% της ζήτησης

Ηνωμένο Βασίλειο: Nέο ρεκόρ για την αιολική ενέργεια τον Αύγουστο – Κάλυψε το 60% της ζήτησης
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χωρητικότητα αιολικής ενέργειας 24GW
Την περασμένη εβδομάδα, η RenewableUK ανακοίνωσε ότι κατέγραψε νέο ρεκόρ όταν η αιολική ενέργεια παρήγαγε το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας της λόγω των ισχυρών ανέμων από την καταιγίδα Francis.

Η National Grid ESO επιβεβαίωσε ότι στις 1:30 μ.μ., την Τετάρτη 26 Αυγούστου, η αιολική ενέργεια κάλυψε το 59,9% (14,2GW) της συνολικής ζήτησης ισχύος (23,7GW) στη χώρα.
Το υπόλοιπο μείγμα ήταν εκείνη τη στιγμή αποτελούμενο από αέριο (18,8%), πυρηνικό (15%), βιομάζα (3,1%), εισαγωγές (2,5%) και υδροηλεκτρικά / άλλα (0,7%).

Αυτό το νέο ρεκόρ ξεπερνά το προηγούμενο υψηλό για την αιολική (59,1%) που είχε καταγραφεί το Σάββατο, 22 Αυγούστου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επί του παρόντος χωρητικότητα αιολικής ενέργειας 24GW - 10,4-GW υπεράκτια και 13,6-GW στην ξηρά - και πέρυσι κάλυψε το 20% της ενέργεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ταχεία ανάπτυξη αναμένεται αυτήν τη δεκαετία, με την υπεράκτια αιολική ενέργεια και μόνο να αναμένεται να καλύψει πάνω από το ένα τρίτο των αναγκών του Ηνωμένου Βασιλείου σε ισχύ, έως το 2030.

Πριν από την επερχόμενη δημοπρασία συμβολαίων της εταιρείας για την εξασφάλιση νέας δυναμικότητας ανανεώσιμης παραγωγής το επόμενο έτος, η RenewableUK ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να προσφέρει νέες επενδύσεις ύψους 20 δισεκατομμυρίων λιρών (26,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και ενδεχομένως να υποστηρίξει 12.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Διευθυντής Στρατηγικών Επικοινωνιών της RenewableUK, Luke Clark, σχολίασε: «Οι ανανεώσιμες πηγές καταγράφουν ταχύτερα ρεκόρ από ό, τι αναμενόταν και αυτό το νέο ρεκόρ είναι ένα σαφές μήνυμα για το μέλλον του ενεργειακού μας συστήματος. Πρέπει να δούμε μια τεράστια αύξηση της ισχύος χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για να επιτύχουμε τον καθαρό μηδενικό στόχο του Ηνωμένου Βασιλείου και αν μπορούμε να αυξήσουμε βραχυπρόθεσμα τις ανανεώσιμες πηγές χαμηλού κόστους, καθώς αυτό θα ενισχύσει την οικονομική ανάκαμψη και θα επιταχύνει τη μετάβαση σε θέρμανση χαμηλού άνθρακα, θα τροφοδοτήσει τα ηλεκτρικά οχήματα και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες όπως το πράσινο υδρογόνο ».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης