Χρηματιστήριο & Αγορές

Οι έλληνες τραπεζίτες… ξαφνικά είναι αισιόδοξοι – Βλέπουν το χρηματιστήριο σε 4 μήνες +27% ή 800 μον. και τις τράπεζες +75%

Οι έλληνες τραπεζίτες… ξαφνικά είναι αισιόδοξοι – Βλέπουν το χρηματιστήριο σε 4 μήνες +27% ή 800 μον. και τις τράπεζες +75%
Οι τραπεζίτες είναι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον, βλέπουν ράλι εντός των επόμενων 4 μηνών και θεωρούν ότι το χρηματιστήριο θα φθάσει στις 800 μονάδες.
Ξαφνικά οι έλληνες τραπεζίτες έχουν γίνει αισιόδοξοι.
Πιστεύουν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα σημειώσει ράλι 27% σε διάστημα 4 μηνών και θα αναρριχηθεί πάνω από τις 800 μονάδες.
Ειδικά για τις τραπεζικές μετοχές υποστηρίζουν ότι η εικόνα απαξίωσης των τραπεζικών μετοχών έχει συγκεκριμένα αίτια αλλά λόγω της θετικής προσδοκίας οι τραπεζικές μετοχές θα σημειώσουν ράλι έως +75% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Τι σημαίνει αυτό;
Η Eurobank από 0,40 ευρώ θα φθάσει στα 0,70 ευρώ
Η Εθνική τράπεζα από 1,14 ευρώ θα φθάσει στα 2 ευρώ
Η Alpha bank από 0,55 ευρώ θα φθάσει στα 0,95 ευρώ
Η Πειραιώς από 1,20 ευρώ υα φθάσει στα 2,10 ευρώ.

Που στηρίζουν την αισιοδοξία τους οι τραπεζίτες;

Υπάρχουν γενικοί και ειδικοί λόγοι που θα συμβάλλουν στην άνοδο του ελληνικού χρηματιστηρίου και των τραπεζικών μετοχών.
Οι γενικοί λόγοι είναι οι εξής
-Το εμβόλιο θα ανακοινωθεί ότι διατίθεται για χρήση έως τέλος του 2020 και πιθανότατα να έχει ανακαλυφθεί και φάρμακό έως τότε.
-Δεν θα υπάρξει ισχυρό δεύτερο κύμα κορωνοιού και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν καθολικά lookdowns στις οικονομίες.
-Τα διεθνή χρηματιστήρια παρ΄ ότι θεωρούνται φούσκες δεν θα διορθώσουν για το ορατό μέλλον
-Οι διεθνείς οικονομίες θα ανακάμψουν όλες το 2021 και θα είναι αισθητή η διαφορά με το 2020.

Στην Ελλάδα οι γενικοί λόγοι είναι: 

-Ο κορωνοιός δεν θα οδηγήσει σε καθολική καραντίνα εκ νέου και το εμβόλιο θα δημιουργήσει ένα αίσθημα εκτόνωσης της σωρευμένης πίεσης.
-Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει σε σχήμα U δεν θα υπάρξει ανάκαμψη V αλλά και πάλι οι επενδυτές θα αποτιμήσουν ότι τα χειρότερα είναι πίσω.
-Στα ελληνοτουρκικά δεν θα υπάρξει πόλεμος, ούτε θερμό επεισόδιο και η ένταση μετά από εβδομάδες θα μειωθεί αισθητά.
-Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αρχίσει να προεξοφλείται ότι θα κυβερνήσει την Ελλάδα δύο τετραετίες δηλαδή 8 χρόνια διασφαλίζοντας οικονομική και πολιτική σταθερότητα.
-Η ύφεση στην οικονομία το 2020 θα είναι μεταξύ 8% με 9%, στο β΄ τρίμηνο του 2020 η ύφεση -15,5% με -16,3%.
Το 2021 η ανάκαμψη θα είναι τουλάχιστον 2,5% με 3%.

Στην Ελλάδα οι ειδικοί λόγοι είναι

-Οι τράπεζες έως τέλος του 2020 θα έχουν μειώσει τα προβληματικά δάνεια 32-33 δισεκ. θα είναι η μεγαλύτερη ετήσια εξυγίανση NPEs.
-Τα moratorium θα συνεχιστούν έως το τέλος του α΄ τριμήνου του 2021, οπότε το ύψος των νέων προβληματικών δανείων θα διαμορφωθεί και αποσαφηνιστεί στο γ΄ τρίμηνο του 2021.
Τα νέα NPEs δεν θα ξεπεράσουν τα 5 με 6,5 δισεκ. ευρώ, οπότε οι προβλέψεις δεν θα χρειαστεί να ξεπεράσουν τα 3 δισεκ. ευρώ για όλες τις τράπεζες ή 750 εκατ ή εύρος 600 με 900 εκατ για κάθε μια τράπεζα ξεχωριστά.
-Το 2021 θα επιτύχουν κέρδη καλύτερα από αυτά του 2020 και θα παρουσιάζουν τους στόχους για το 2022 όπου θα στοχοθετηθούν κέρδη 1,7 με 1,8 δισεκ. ευρώ.

Οι τραπεζίτες είναι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον, βλέπουν ράλι εντός των επόμενων 4 μηνών και θεωρούν ότι το χρηματιστήριο θα φθάσει στις 800 μονάδες.
Το ερώτημα είναι η εκτίμηση των τραπεζών είναι προσδοκία ή είναι βάσιμη;
Το bankingnews έχει αναλύσει πολύ διεξοδικά ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι zombie και οι τράπεζες μαζί με την οικονομία… προβλήματα, η Τουρκία είναι προσχηματικός λόγος.
Ωστόσο αποδεχόμαστε ότι υπάρχουν κάποια περιθώρια ανόδου στο ελληνικό χρηματιστήριο πριν ξεκινήσει το ξεφούσκωμα των διεθνών αγορών.
Ακόμη και οι κεντρικές τράπεζες αναγνωρίζουν ότι έχουν δημιουργηθεί φούσκες στις αποτιμήσεις μετοχών και ομολόγων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης