Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προμήθεια μπαταριών από την GE Renewable Energy για ηλιακό έργο με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προμήθεια μπαταριών από την GE Renewable Energy για ηλιακό έργο με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η Wykes θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας της GE Reservoir για να προσθέσει άλλα 60 MW ηλιακής χωρητικότητας στην εγκατάσταση

Η GE Renewable Energy έχει εξασφαλίσει μια συμφωνία για την παράδοση ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας 25 MW σε ένα πάρκο ανανεώσιμης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Wykes θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας της GE Reservoir για να προσθέσει άλλα 60 MW ηλιακής χωρητικότητας στην εγκατάσταση. Το συζευγμένο με DC σύστημα θα επιτρέψει στη φωτοβολταϊκή συστοιχία και τις μπαταρίες να μοιράζονται ένα κοινό σετ εξοπλισμού μετατροπής ισχύος, ενισχύοντας τη συνολική ενεργειακή απόδοση του υβριδικού συστήματος ηλιακής αποθήκευσης.Η διαμόρφωση θα βελτιστοποιήσει το κόστος και θα αυξήσει τη συνολική αξιοπιστία και ευελιξία του συστήματος, δήλωσε η GE.

Ο διευθυντής μηχανικής της Wykes, Scott Coleman, δήλωσε: «Ως μέρος της συνεχιζόμενης σχέσης μας με την GE Renewable Energy, επιλέξαμε το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, καθώς ήταν ευέλικτο και μας επέτρεψε να εκτελέσουμε μια σειρά από εργασίες που μας επιτρέπουν να παρέχουμε ανθεκτικές υπηρεσίες και για τους ιδιώτες καταναλωτές ενέργειας».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της GE Renewable Energy, Prakash Chandra πρόσθεσε: «Ο κόσμος κινείται όλο και περισσότερο για να παράγει περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με χρήση υβριδικών λύσεων - συνδυάζοντας τη δύναμη των αυτόνομων τεχνολογιών όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια με την αποθήκευση μέσω χειριστηρίων και λογισμικού και, αυτό το έργο είναι μια περαιτέρω επίδειξη των δυνατοτήτων της GE σε αυτόν τον χώρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης