Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Tυφώνας Laura: Χωρίς ηλεκτρική ενέργεια 400.000 καταναλωτές σε Τέξας και Λουιζιάνα

Tυφώνας Laura: Χωρίς ηλεκτρική ενέργεια 400.000 καταναλωτές σε Τέξας και Λουιζιάνα
Τοπικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας προειδοποίησαν ότι οι αριθμοί διακοπής ηλεκτροδότησης θα είναι σίγουρα ανοδικοί
Σχεδόν 400.000 σπίτια και επιχειρήσεις στη Λουιζιάνα και το Τέξας ήταν χωρίς ενέργεια νωρίς την Πέμπτη, αφού ο τυφώνας Laura έφθασε κοντά στα σύνορα Τέξας-Λουιζιάνας ως μια μεγάλη καταιγίδα κατηγορίας 4 με μέγιστους συνεχείς ανέμους 150 μιλίων ανά ώρα (241 χιλιόμετρα ανά ώρα).
Τοπικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στο μονοπάτι της καταιγίδας προειδοποίησαν ότι οι αριθμοί διακοπής θα είναι σίγουρα ανοδικοί καθώς η καταιγίδα βαδίζει στην ενδοχώρα.
Η Entergy Corp, η πιο δημοφιλής εταιρεία κοινής ωφέλειας με περισσότερους από 200.000 πελάτες να είναι εκτός δικτύου στη Λουιζιάνα και το Τέξας, προειδοποίησε ότι η καταιγίδα ήταν τόσο καταστροφική που
θα μπορούσαν να χρειαστούν εβδομάδες για να αποκατασταθεί η ενέργεια σε ορισμένες από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.
Η Entergy ανακοίνωσε ότι έχει πάνω από 9.800 εργαζόμενους έτοιμους να αποκαταστήσουν τις βλάβες αφού η καταιγίδα περάσει μέσα από την περιοχή εξυπηρέτησης.
Η Laura εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος τυφώνας κατηγορίας 3 με μέγιστους δυνατούς ανέμους 120 μίλια / ώρα και κινείται βόρεια από τη νότια Λουιζιάνα κοντά στα σύνορα με το Τέξας. Η καταιγίδα αναμένεται να φτάσει στο Αρκάνσας ως τροπική καταιγίδα μέχρι την Παρασκευή.
Το Κεντάκι θα χτυπήσει το Σάββατο και στον Ατλαντικό Ωκεανό στα ανοικτά των ακτών του Long Island στη Νέα Υόρκη μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) στις ΗΠΑ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης