Περιβάλλον

Περισσότερα από 5.300 καινούργια δοχεία απορριμμάτων στον δήμο Αθηναίων

Περισσότερα από 5.300 καινούργια δοχεία απορριμμάτων στον δήμο Αθηναίων
Τα καινούρια απορριμματοδοχεία έχουν τοποθετηθεί με τρόπο που να μην μπορούν να μετακινηθούν από τη θέση τους

Συνολικά 5.340 καινούρια δοχεία απορριμμάτων (επιδαπέδια και επιστήλια) παραλαμβάνονται σταδιακά από τον δήμο Αθηναίων και ξεκίνησαν να τοποθετούνται στο κέντρο και σε συνοικίες της πόλης.

Τα πρώτα 200 πλαστικά επιδαπέδια δοχεία απορριμμάτων έχουν μπει σε 25 πλατείες και πάρκα και άλλα 310 σε δρόμους. Ορισμένα από αυτά αντικατέστησαν παλιά απορριμματοδοχεία, τα οποία είχαν τοποθετηθεί μέχρι και πριν από 20 χρόνια με πολύ μεγάλες ζημιές που δεν μπορούσαν να επισκευαστούν και ήταν σκουριασμένα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Τα καινούρια απορριμματοδοχεία έχουν τοποθετηθεί με τρόπο που να μην μπορούν να μετακινηθούν από τη θέση τους. Εκτός από το σημείο υποδοχής των απορριμμάτων έχουν ενσωματωμένο και ένα σταχτοδοχείο, το οποίο είναι σχεδιασμένο να αδειάζει με εύκολο τρόπο.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με την ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Αβραμίδη έχει προγραμματίσει να παραλάβει και να τοποθετήσει 1955 επιδαπέδια δοχεία, 2300 μονά επιστήλια δοχεία και 575 διπλά επιστήλια.

«Η Αθήνα βήμα-βήμα, κατακτά το αυτονόητο. Είναι πρόκληση για όλους μας να καθαρίσει η Αθήνα αλλά και να διατηρηθεί καθαρή και με σεβασμό στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών. Πέρα από τις μικρές και τις μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας που κάνουμε αδιάκοπα, θέτουμε σε εφαρμογή και τον σχεδιασμό μας για τη συντήρηση και τη προστασία κάθε δημόσιου χώρου. Για τον σεβασμό του δικαιώματος των Αθηναίων να ζουν σε μία αξιοπρεπή πρωτεύουσα» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης