Στήριξη του βουλευτή της ΝΔ Γ.Κωτσού στο αίτημα ενισχυμένης προτεραιότητας των αγροτικών φ/β

Στήριξη του βουλευτή της ΝΔ Γ.Κωτσού στο αίτημα ενισχυμένης προτεραιότητας των αγροτικών φ/β
Σε σύσκεψη με εκπροσώπους του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, ο βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας δεσμεύθηκε ότι θα θέσει το θέμα στους αρμόδιους υπουργούς
Την προοπτική ένταξης όλων των αγροτικών φωτοβολταϊκών στην ομάδα προετεραιότητας Β για σύνδεση από ΔΕΔΔΗΕ, όπως ισχύει για τους σταθμούς με αυτοπαραγωγή, δεσμεύθηκε να θέσει εκ νέου στους υπουργούς Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός

Σε σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, ο κ. Κωτσός ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Συνδέσμου για κατάταξη των αγροτικών φωτοβολταϊκών συστημάτων για εμπορική εκμετάλλευση στη δεύτερη υψηλότερη Ομάδα προτεραιότητας. Σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ, η οποία καθορίζει τις Ομάδες προτεραιότητας, τα εν λόγω έργα εντάσσονται στην τελευταία κατηγορία.

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε καταθέσει τον Απρίλιο σχετική Αναφορά προς τους δύο υπουργούς, επισημαίνοντας πως δεδομένου ότι καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι προχώρησαν ήδη, με διάθεση ιδίων πόρων, στην κατασκευή των εν λόγω δικτύων στις αγροτικές περιοχές μέσω προγραμμάτων αγροτικού εξηλεκτρισμού που η κρατική διοίκηση υλοποίησε, οι εκπρόσωποι και λειτουργοί της υποχρεούνται να επιβάλουν την δίκαιη και ανταποδοτική χρήση αυτών των δικτύων από τους ίδιους και να αποτρέψουν να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας του τόπου.

Διατήρηση του αγροτικού εισοδήματος

«Βασική επιδίωξη της κυβέρνησής μας είναι η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης την επόμενη δεκαετία με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Βαθιά πεποίθησή μου είναι ότι πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να παίξουν τόσο ο Νομός Καρδίτσας, όσο βέβαια και ολόκληρη η Θεσσαλική περιφέρεια όπου υπάρχει εκτεταμένη δραστηριότητα στον συγκεκριμένο τομέα», σημείωνε στην αναφορά του.

Με αυτό το σκεπτικό, όπως συμπλήρωνε, κρίνεται αναγκαίο να ληφθούν υπόψη όλα τα δυναμικά ενεργειακά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της διασποράς πολλών μικρών αγροτικών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, που θα μπορούσαν να τοποθετήσουν στα χωράφια τους Καρδιτσιώτες και γενικότερα Θεσσαλοί αγρότες, ώστε να καλύψουν τη συνεχόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους και να διατηρήσουν το εισόδημά τους που έχει πληγεί καίρια από την πολυετή οικονομική κρίση.

Το ζήτημα δεν προχώρησε λόγω του πολύμηνου lockdown που μεσολάβησε μέχρι το καλοκαίρι για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και πλέον επανήλθε στο προσκήνιο με τη νέα πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φ/Β. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, είναι ανάγκη να διευθετηθούν γρήγορα διαδικαστικές εκκρεμότητες που μπλοκάρουν στην ουσία την υλοποίηση νέων επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό και στην ενεργειακή αναβάθμιση του.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης