Διεθνή

ΗΠΑ: Οι ανησυχίες για τον κορωνοϊό υποχωρούν, αυξάνεται η αποδοχή του Trump

ΗΠΑ: Οι ανησυχίες για τον κορωνοϊό υποχωρούν, αυξάνεται η αποδοχή του Trump
Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση σε κρίσιμες πολιτείες των ΗΠΑ
Οι ανησυχίες των Αμερικανών για τον κορωνοϊό έχουν μειωθεί και τα ποσοστά αποδοχής του Προέδρου Donald Trump έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα σε έξι πολιτείες κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση των CNBC/Change Research.
Ωστόσο, η βελτίωση δεν βοήθησε τον πρόεδρο να ξεπεράσει το έλλειμμα των εκλογών ενάντια στον δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο Joe Biden.
Στην Αριζόνα, τη Φλόριντα, το Μίσιγκαν, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν, το 66% των ψηφοφόρων δήλωσαν ότι έχουν σοβαρές ανησυχίες για το Covid-19, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, 26 Αυγούστου.
Το ποσοστό όμως μειώθηκε από 69% σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες νωρίτερα.
Το μερίδιο των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι έχουν «πολύ σοβαρές» ανησυχίες για τον κορωνοϊό μειώθηκε στο 45% από 49%.
Ταυτόχρονα, το 48% των ψηφοφόρων στις πολιτείες δήλωσε ότι εγκρίνει τη δουλειά που κάνει ο Trump, ενώ το 52% την απορρίπτει.
Πριν από δύο εβδομάδες, το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ενέκρινε τις πολιτικές Trump, έναντι 54% που απέρριπτε.
Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος χειρίστηκε την κρίση του κορωνοϊού, η έγκριση αυξήθηκε στο 47%, το υψηλότερο από τα μέσα Μαΐου.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, μόνο το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ενέκρινε τον τρόπο με τον οποίο ο Trump χειρίζεται το Covid-19.
Η δημοσκόπηση συμπεριέλαβε 4.904 άτομα στις έξι πολιτείες από την Παρασκευή έως την Κυριακή και έχει περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 1,4 εκατοστιαίες μονάδες.
Οι αλλαγές στην κοινή γνώμη έρχονται καθώς το ξέσπασμα του κορωνοϊού των ΗΠΑ, το οποίο είναι από τα χειρότερα στον κόσμο, φαίνεται να μειώνεται.
Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων Covid-19 στις ΗΠΑ και οι νοσηλείες μειώθηκαν σταθερά.
Οι ΗΠΑ ανέφεραν περισσότερες από 5,7 εκατομμύρια περιπτώσεις Covid-19 και τουλάχιστον 178.000 θανάτους από την ασθένεια, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Η αδυναμία του Trump να συγκρατήσει το ξέσπασμα φαίνεται να παρεμποδίζει την προσπάθειά του να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο αργότερα φέτος.
Παρά την αύξηση της αποδοχής του προέδρου σε έξι πολιτείες που θα βοηθήσουν να προσδιοριστεί ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, η δημοσκόπηση δείχνει ένα προκλητικό περιβάλλον για αυτόν.
Αν και η έρευνα δείχνει μια ανταγωνιστική προεκλογική περίοδο, ο Biden υπερέχει του Trump με περιθώριο 49% έως 46% στις βασικές πολιτείες.
Επίσης, έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του Trump σε πέντε από τις έξι πολιτείες, ενώ στη Βόρεια Καρολίνα είναι σχεδόν ισοπαλία.
Αριζόνα: Biden 49%, Trump 47%
Φλόριντα: Biden 49%, Trump 46%
Μίσιγκαν: Biden 50%, Trump 44%
Βόρεια Καρολίνα: Biden 48%, Trump 47%
Πενσυλβάνια: Biden 49%, Trump 46%
Ουισκόνσιν: Biden 49%, Trump 44%

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης