Τελευταία Νέα

Οι τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης των ΑΠΕ στην Κουίνσλαντ - Ανάγκη για φιλόδοξα έργα

Οι τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης των ΑΠΕ στην Κουίνσλαντ - Ανάγκη για φιλόδοξα έργα

Τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας θα μπορούσαν να παράγουν περισσότερη ενέργεια από ό, τι ο άνθρακας και το φυσικό αέριο σε συνδυασμό, εάν προχωρήσουν όλα τα προτεινόμενα έργα, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Η έκθεση που ανέθεσε το Αυστραλιανό Ίδρυμα Διατήρησης διαπίστωσε επίσης ότι τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βρίσκονται σε καλό δρόμο για την παροχή του 1/3 της ηλεκτρικής ενέργειας της Κουίνσλαντ έως το 2025.

Ο συγγραφέας της έκθεσης, Tristan Edis συγκέντρωσε μια βάση δεδομένων με όλα τα έργα που προτάθηκαν για ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των αιολικών και ηλιακών εκμεταλλεύσεων της Κουίνσλαντ, καθώς και άλλων υπό ανάπτυξη πηγών ενέργειας όπως το υδροηλεκτρικό.

efg

«Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά την προηγούμενη δεκαετία, αλλά από το 2015 πρόκειται να αυξηθεί από το 7% σε 35% έως το 2025. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μετατρέψουμε αυτήν την ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε υδρογόνο, το οποίο μπορεί να εξαχθεί. Η έκρηξη των ΑΠΕ θα μπορούσε να ανοίξει έως και 9.000 νέες θέσεις εργασίας για μηχανικούς, οδηγούς φορτηγών, ηλεκτρολόγους και μηχανικούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο Edis.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι μεγάλο μέρος της ανάπτυξης που αναμένεται τα επόμενα πέντε χρόνια θα προέλθει από δύο μεγάλα έργα. Πρόκειται για το αιολικό πάρκο Macintyre κοντά στο Warwick και το ηλιακό αγρόκτημα Western Downs κοντά στο Chinchilla, καθώς και από περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που εγκαθιστούν ηλιακά συστήματα.

Ανάγκη για πιο φιλόδοξα έργα

Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι πολιτικές που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα θα φτάσουν το Κουίνσλαντ στο 38% έως το 2030, υπολείποντας τον στόχο του 50% μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Ο υπουργός Ενέργειας της Κουίνσλαντ, Anthony Lynham είπε ότι η υποστήριξη θέσεων εργασίας σε αναδυόμενες βιομηχανίες όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι αναπόσπαστο μέρος της οικονομικής στρατηγικής της κυβέρνησης για την ανάκαμψη μετά το COVID-19.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης