Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ιράν: Έχουν σταθεροποιηθεί οι τιμές πετρελαίου εξαιτίας των πολιτικών του OPEC

Ιράν: Έχουν σταθεροποιηθεί οι τιμές πετρελαίου εξαιτίας των πολιτικών του OPEC
Σημάδια σταθεροποίησης στις τιμές πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ κατάφερε να αυξήσει τις τιμές του αργού πετρελαίου και να σταθεροποιήσει την αγορά πετρελαίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh.

«Η απόδοση του ΟΠΕΚ ήταν επιτυχής επειδή η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε από 16 $ τον Μάιο σε περίπου 45 $ και έχει σταθεροποιηθεί» τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, μιας ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ +, συμφώνησε τις περικοπές ρεκόρ παραγωγής για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19.

Ο Zanganeh δήλωσε ότι η βιομηχανία πετρελαίου του Ιράν έχει υπογράψει 13 συμβόλαια αξίας περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με 14 τοπικές εταιρείες για την ενίσχυση και τη διατήρηση της παραγωγής πετρελαίου της χώρας.
«Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή όλων των ξένων εταιρειών στην ανάπτυξη έργων βιομηχανίας πετρελαίου εκτός από εταιρείες του Ισραήλ, αλλά θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή τους στα έργα μας», δήλωσε ο Zanganeh.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης