Ενέργεια

Πώς έγινε η ναυμαχία της φρεγάτας "Λήμνος" με την "Κεμάλ Ρέις – Όλες οι λεπτομέρειες

Πώς έγινε η ναυμαχία της φρεγάτας
Λόγω μιας βλάβης η φρεγάτα επέστρεψε στην Ελλάδα για επισκευές, αλλά γρήγορα επέστρεψε στην ενεργό υπηρεσία

Η ιστορία της "επακούμβησης" της φρεγάτας "Λήμνος" με την τουρκική φρεγάτα "Κεμάλ Ρέις" είναι εντελώς διαφορετική από ό,τι την παρουσίασαν στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα. Και δεν έχει σχέση με το "Ορούτς Ρέις". Η υπόθεση ξεκινά πολύ πιο πριν, όταν η ελληνική φρεγάτα περιπολούσε στην Λιβύη και ήταν αυτή που έγινε αιτία οι Τούρκοι να προκαλέσουν το γαλλικό πολεμικό πλοίο, εξοργίζοντας τον πρόεδρο Μακρόν.

Η "Λήμνος" εκεί είχε δεχτεί σωρεία προκλήσεων, οι οποίες δεν έγιναν γνωστές. Λόγω μιας βλάβης η φρεγάτα επέστρεψε στην Ελλάδα για επισκευές, αλλά γρήγορα επέστρεψε στην ενεργό υπηρεσία.

Δύο μέρες πριν τη ναυμαχία που θα περιγράψουμε παρακάτω, συνέβησαν γεγονότα, τα οποία κρατήθηκαν μακριά από το φως της δημοσιότητας. Ο ελληνικός στόλος έχει στις τάξεις του αξιόπλοα καράβια, με παλαιότερο το "Ναύαρχος Βότσης" – μετρά σχεδόν μισό αιώνα ζωής. Έχει συχνές βλάβες και το ότι παραμένει ακόμα ενεργό οφείλεται στη ναυτοσύνη του πληρώματός του. Την προηγούμενη μέρα οι Τούρκοι και αφού το "Βότσης" είχε βγει από επισκευή, προσπάθησαν να το βυθίσουν. Και χρησιμοποίησαν για το λόγο αυτό, πολύ νεότερα πλοία με πολύ πιο σύγχρονες μηχανές.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του άρθρου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης