Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο μικροσκόπιο της BHP οι πολιτικές των βιομηχανικών λόμπι εξόρυξης για την αλλαγή του κλίματος

tags :
Στο μικροσκόπιο της BHP οι πολιτικές των βιομηχανικών λόμπι εξόρυξης για την αλλαγή του κλίματος
Η BHP ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με τις βιομηχανικές ενώσεις για να σκιαγραφήσει τις προτεραιότητές της και την προσέγγιση της υπεράσπισης γύρω από τους στόχους για το κλίμα
Ο Όμιλος BHP ανακοίνωσε την Παρασκευή 14/8/2020 ότι θα παρακολουθεί στενά το έργο των βιομηχανικών ενώσεων για να διασφαλίσει ότι ταιριάζουν με τη κλιματική του θέση, διατηρώντας την υπερθέρμανση του πλανήτη σε λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου.

Η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία εξόρυξης άνθρακα στον κόσμο αντιμετώπισε αυξανόμενη πίεση από επενδυτές που ανησυχούν ότι ορισμένα λόμπι ορυκτών, ιδίως στην Αυστραλία, προωθούν τη χρήση άνθρακα κατά παράβαση των στόχων του Συμφώνου για το κλίμα του Παρισιού και προέτρεψαν την BHP να σταματήσει τη χρηματοδότησή τους.

Η BHP ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με τις βιομηχανικές ενώσεις για να σκιαγραφήσει τις προτεραιότητές της και την προσέγγιση της υπεράσπισης γύρω από τους στόχους για το κλίμα.

«Καθώς οι ηγέτες του κλάδου, όπως η BHP, αναλαμβάνουν σταθερές δεσμεύσεις για τη μετάβαση στο κλίμα, χαιρετίζουμε αυτήν την προσπάθεια να διασφαλίσουμε ότι οι εμπορικές ενώσεις θα παραμείνουν σε επαφή με τα μέλη τους», δήλωσε ο Thomas O'Malley, Global Head of Corporate Governance τηςHSBC Global Asset Management και συν-επικεφαλής της Climate Action 100+ με την BHP.

Η BHP, η οποία εγκατέλειψε την Παγκόσμια Ένωση Άνθρακα το 2018, ανέδερε ότι θα δημοσιεύει ετησίως μια λίστα με τις υλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και θα αποκαλύπτει σε πραγματικό χρόνο εάν κάποια από τις ενώσεις παραβιάζει τα παγκόσμια πρότυπα πολιτικής για το κλίμα.

Ανέφερε επίσης ότι οι βιομηχανικοί όμιλοι που υποστηρίζει δεν πρέπει να στηρίξουν τη χρήση πιστώσεων μεταφοράς του Κιότο από την Αυστραλία, μια αμφιλεγόμενη λογιστική μέθοδο που θα επέτρεπε στην Αυστραλία να χρησιμοποιήσει τις παλαιές πιστώσεις άνθρακα από το Πρωτόκολλο του Κιότο του 1992 για την επίτευξη των στόχων του Παρισιού.

Πέρυσι, η BHP είχε ανακοινώσει ότι επανεξετάζει τη συμμετοχή της σε τέσσερις βιομηχανικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ορυκτών της Νέας Νότιας Ουαλίας, λόγω ανησυχιών σχετικά με τις πολιτικές τους για το κλίμα και την ενέργεια.

Το Συμβούλιο Ορυκτών της ΝΝΟ τον περασμένο μήνα υπέβαλε αναφορά στην κρατική κυβέρνηση για ταχεία έγκριση για 21 νέα ανθρακωρυχεία, η πλειονότητα των οποίων περιέχει θερμικό άνθρακα.

Το Συμβούλιο Ορυκτών της Αυστραλίας δήλωσε ότι χαιρέτισε τα ευρήματα της BHP και θα συνεργαστεί με την BHP και τις κρατικές ενώσεις για την πρόοδο των βασικών ζητημάτων που τέθηκαν.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης