Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Erdogan για τη συμφωνία ΗΑΕ - Ισραήλ - Κλείνει την πρεσβεία στο Άμπου Ντάμπι

Οργή Erdogan για τη συμφωνία ΗΑΕ - Ισραήλ - Κλείνει την πρεσβεία στο Άμπου Ντάμπι
Η Τουρκία κόβει τους διπλωματικούς δεσμούς με τα Εμιράτα
Την οργή του προέδρου της Τουρκίας RecepTayyipErdsoganέχει προκαλέσει η ιστορική συμφωνία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το Ισραήλ.
Η Τουρκία κόβει τους διπλωματικούς δεσμούς με τα Εμιράτα, καθώς o Erdogan αποφάσισε να κλείσει την πρεσβεία στο Άμπου Ντάμπι και να αποσύρει τον Τούρκο πρέσβη, όπως μεταδίδει το πρακτορείo Reuters.
«H ιστορία και η συνείδηση των λαών της περιοχής δεν θα ξεχάσουν και δεν θα συγχωρέσουν ποτέ την «υποκριτική συμπεριφορά» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που κατέληξαν σε συμφωνία με το Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
Σε γραπτή ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως ο παλαιστινιακός λαός και η παλαιστινιακή κυβέρνηση σωστά επιδεικνύουν ισχυρή αντίδραση απέναντι στη συμφωνία, που θα οδηγήσει σε πλήρη εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στα ΗΑΕ και το Ισραήλ.
Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέληξαν σε συμφωνία για πλήρη αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων, σε μια ιστορική εξέλιξη που, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, θα συμβάλει στην προσπάθεια για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Ισραήλ σταματά να προσαρτά παλαιστινιακά εδάφη, με τους Παλαιστίνιους, παρ' όλα αυτά, να αντιδρούν έντονα.
«Αυτή η ιστορική διπλωματική επιτυχία θα προωθήσει την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και αποτελεί απόδειξη της ισχυρής βούλησης και του οράματος των τριών ηγετών, καθώς και του θάρρους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ να ανοίξουν έναν νέο δρόμο ο οποίος θα διερύνει τις προοπτικές της περιοχής» αναφέρει σε κοινή δήλωση των κυβερνήσεων ΗΠΑ, Εμιράτων και Ισραήλ.
Aντιπροσωπείες όλων των εμπλεκόμενων μερών θα προβούν σε συνομιλίες, προκειμένου να υπογραφούν συμφωνίες πάνω στους τομείς του Τουρισμού, της ασφάλειας, των επικοινωνιών, της τεχνολογίας, της υγείας κ.λπ.
Επίσης, θα ανακοινωθεί συνεργασία για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μοιράζονται κοινά συμφέροντα στην περιοχή, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης