Ενέργεια

Η Rosneft επέστρεψε στα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο - Μειώθηκε 13% η παραγωγή πετρελαίου

Η Rosneft επέστρεψε στα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο - Μειώθηκε 13% η παραγωγή πετρελαίου
Η Rosneft ανακοίνωσε κέρδη 43 δισ. ρούβλια μετά από απώλειες 156 δισ. ρούβλια το πρώτο τρίμηνο
Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, Rosneft, επέστρεψε στην κερδοφορία το δεύτερο τρίμηνο με 43 δισεκατομμυρίων ρούβλια χάρη στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου μετά από ζημιές τους προηγούμενους τρεις μήνες, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή 14/8/2020.

Η Rosneft, με επικεφαλής τον Igor Sechin, μακροχρόνιο σύμμαχο του Προέδρου Vladimir Putin, είναι η πρώτη μεγάλη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία που ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, όταν οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να ανακάμπτουν αφού έφτασαν στο χαμηλό 21 ετών τον Απρίλιο.

Η αγορά πετρελαίου, υπό την πίεση της υπερπαραγωγής και της πτώσης από την κρίση του coronavirus, βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης χάρη σε μια παγκόσμια συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και άλλων κορυφαίων παραγωγών πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Η εταιρεία, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 40% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι παρήγαγε 4,04 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα (bpd) το δεύτερο τρίμηνο, μειωμένο κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω της παγκόσμιας συμφωνίας μείωσης της παραγωγής.

Η Rosneft ανακοίνωσε ποσό 700 εκατομμυρίων δολαρίων για τα κέρδη του το πρώτο τρίμηνο.
Σύμφωνα με την Rosneft η μετατροπή υπολογίστηκε χρησιμοποιώντας τις μέσες μηνιαίες συναλλαγματικές ισοτιμίες της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας για την περίοδο αναφοράς.

Η εταιρεία, στην οποία η BP κατέχει μερίδιο 19,75%, υπέστη απώλεια 156 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (2,13 δισεκατομμύρια δολάρια) το πρώτο τρίμηνο, όταν οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά τα δύο τρίτα λόγω του εφοδιασμού και της επίδρασης της κρίσης του κορωνοϊού.

«Καθώς οι τιμές για το αργό πετρέλαιο και τα διυλισμένα προϊόντα είχαν βελτιωθεί, οι οικονομικές μετρήσεις παρουσίασαν θετική δυναμική κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου 2020. Αυτό μας παρέχει εμπιστοσύνη ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας θα ανακάμψουν στις επόμενες περιόδους», ανέφερε ο Sechin σε δήλωσή του .

Το δεύτερο τρίμηνο του 2019, η Rosneft είχε ανακοινώσει καθαρό κέρδος 194 δις.ρούβλια.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης