Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Οι ΗΠΑ έστειλαν την πρώτη αποστολή αργού στη Σαουδική Αραβία μετά από μια δεκαετία

Οι ΗΠΑ έστειλαν την πρώτη αποστολή αργού στη Σαουδική Αραβία μετά από μια δεκαετία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν περίπου 550.000 βαρέλια αργού στη Σαουδική Αραβία τον Ιούνιο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν μια αποστολή αργού στη Σαουδική Αραβία τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Census Bureau , και φαίνεται να είναι η πρώτη παράδοση από τότε που η απαγόρευση των εξαγωγών αργού από τις ΗΠΑ έληξε το 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν περίπου 550.000 βαρέλια, ή 18.300 βαρέλια ημερησίως (bpd), αργού στη Σαουδική Αραβία τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Census.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ δεν έχει καταγράψει περιπτώσεις αποστολής αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία.

Τα στοιχεία του Census στις ΗΠΑ δείχνουν μια ελάχιστη αποστολή 1.000 βαρελιών στη Σαουδική Αραβία το 2002. Αυτό ήταν κατά τη διάρκεια της τετραετούς απαγόρευσης των εξαγωγών.

Το μέγεθος του φορτίου του Ιουνίου είναι μικρότερο από αυτό που θα αποσταλεί ακόμη και με τη μικρότερη κατηγορία πετρελαιοφόρων που είναι γνωστά ως πλοία Aframax.

Οι traders εκτιμούν ότι είναι πιθανό το φορτίο να ήταν μέρος μιας άλλης αποστολής που κατευθύνθηκε σε διαφορετική χώρα.
Δεν υπάρχουν αρχεία αποστολής αργού προς τη Σαουδική Αραβία από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα στοιχεία παρακολούθησης σκαφών του Refinitiv Eikon.

Η Σαουδική Αραβία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές αργού των ΗΠΑ.
Έστειλε περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα τον Μάιο, τα περισσότερα σε τρία χρόνια, αποτέλεσμα ενός βραχυχρόνιου πολέμου τιμών πετρελαίου μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας που ξέσπασε την στιγμή που η πανδημία του κορωνοϊού επιδεινώθηκε παγκοσμίως.

Αυτό δημιούργησε ένα μεγάλο χάσμα εφοδιασμού, με το οποίο ο ΟΠΕΚ, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν μειώνοντας την παραγωγή κατά 9,7 εκατομμύρια bpd.
Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο, καθώς η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του Κόλπου τερμάτισαν επιπλέον εθελοντικές περικοπές στην παραγωγή πέρα από αυτήν τη συμφωνία.

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί από τότε που η Ουάσιγκτον άρχισε την απαγόρευση το 2015, κατά μέσο όρο 2,75 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιούνιο.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης