Ενέργεια

Ιαπωνία: Ο ρυθμός λειτουργίας της Eneos υποχώρησε στο 68% τον Απρίλιο - Ιούνιο

Ιαπωνία: Ο ρυθμός λειτουργίας της Eneos υποχώρησε στο 68% τον Απρίλιο - Ιούνιο
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010
Το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιαπωνίας, η Eneos Holdings Inc, ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός λειτουργίας το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου μειώθηκε στο 68%, το χαμηλότερο από το 2010, καθώς η ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου έχει καταρρεύσει λόγω της νέας πανδημίας coronavirus.

"Το ποσοστό χρήσης πιθανότατα θα παραμείνει κοντά στο τρέχον επίπεδο περίπου 70% αργότερα φέτος, εάν η ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου παραμείνει σταθερή", δήλωσε ο Soichiro Tanaka, αντιπρόεδρος της Eneos.

Το τριμηνιαίο ποσοστό χρησιμοποίησης μονάδων απόσταξης αργού (CDUs), εξαιρουμένης της επίδρασης από την προγραμματισμένη συντήρηση, υποχώρησε 92% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στο χαμηλότερο επίπεδο από την δημιουργία της πρώην JX Nippon Oil & Energy, μέσω συγχώνευσης της Nippon Oil, το 2010, δήλωσε εκπρόσωπος.

Οι πωλήσεις πετρελαιοειδών και πετροχημικών μειώθηκαν κατά 21,5% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου από ένα χρόνο νωρίτερα.
Ερωτηθείς εάν η Eneos σχεδίαζε να κλείσει διυλιστήρια για να αντιμετωπίσει την ασθενέστερη ζήτηση, ο Tanaka είπε ότι εξακολουθεί να εξετάζει τρόπους βελτιστοποίησης των εργασιών των διυλιστηρίων της.

Ο πρόεδρος της Eneos, Tsutomu Sugimori, δήλωσε τον Μάιο ότι το διυλιστήριο θα προσαρμόσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής του ώστε να αντικατοπτρίζει την εξασθενημένη ζήτηση.
Η Eneos, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ της αγοράς, έχει ήδη αποφασίσει να κλείσει ένα διυλιστήριο στην Οζάκα, με την PetroChina και το διυλιστήριο Muroran στο Χοκάιντο.

Για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, η Eneos ανακοίνωσε καθαρή ζημιά 4,88 δισεκατομμυρίων γιεν (45,7 εκατομμύρια δολάρια) καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου προκάλεσε μεγάλη απώλεια αποθεμάτων.

Για το έτος έως τον Μάρτιο, το διυλιστήριο εμμένει στην πρόβλεψη του Μαΐου για καθαρό κέρδος 40 δισεκατομμυρίων γιεν, έναντι καθαρής ζημίας 187,9 δισεκατομμυρίων γιεν ένα χρόνο νωρίτερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης