Τελευταία Νέα
Ενέργεια

RTE: Προειδοποίηση για μείωση της πυρηνικής παραγωγής λόγω ανόδου της θερμοκρασίας

RTE: Προειδοποίηση για μείωση της πυρηνικής παραγωγής λόγω ανόδου της θερμοκρασίας
Οι δύο αντιδραστήρες της Golfech παράγουν ο καθένας 1,3 gigawatts (GW) ηλεκτρικής ενέργειας
Οι υψηλές θερμοκρασίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περιορισμούς παραγωγής στο πυρηνικό εργοστάσιο Golfech της EDF στον ποταμό Garonne στη νότια Γαλλία από την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής του αντιδραστήρα 2, ανακοίνωσε ο γαλλικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου RTE.

Οι δύο αντιδραστήρες της Golfech παράγουν ο καθένας 1,3 gigawatts (GW) ηλεκτρικής ενέργειας.
Παρόμοια ανακοίνωση είχε εκδοθεί την περασμένη εβδομάδα για πιθανές περικοπές παραγωγής στο Golfech από την Τρίτη, προτού η RTE αποσύρει αργότερα την προειδοποίηση.

Οι θερμοκρασίες στην περιοχή αναμένεται να φτάσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη, συνεχίζοντας το εβδομαδιαίο κύμα καύσωνα που έχει επίσης οδηγήσει σε αυξημένες θερμοκρασίες ποταμών, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της Meteo France.

Η χρήση της EDF ρυθμίζεται από το νόμο για την προστασία των φυτών και των ζώων. Είναι υποχρεωμένη να μειώσει την παραγωγή κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού όταν αυξάνονται οι θερμοκρασίες του νερού ή όταν τα επίπεδα του ποταμού και ο ρυθμός ροής είναι χαμηλοί.

Το τρέχον κύμα θερμότητας δεν προβλέπεται να επεκταθεί πέρα από το Σαββατοκύριακο, με τις θερμοκρασίες να αρχίζουν να υποχωρούν την Πέμπτη, σύμφωνα με στοιχεία του Meteo France.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης