Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απώλειες 8,3 δισ. δολαρίων για την Occidental το δεύτερο τρίμηνο του 2020 - Περικοπές και στην παραγωγή πετρελαίου

Απώλειες 8,3 δισ. δολαρίων για την Occidental το δεύτερο τρίμηνο του 2020 - Περικοπές και στην παραγωγή πετρελαίου
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μειωθεί κατά 13% αυτό το τρίμηνο
Η Occidental Petroleum Corp ανακοίνωσε απώλειες 8,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο σε χαμηλότερες τιμές ενέργειας και απομειώσεις καθώς ο παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ προσπαθεί να μειώσει το χρέος εν μέσω πανδημίας που έχει μειώσει τη ζήτηση και τις τιμές των καυσίμων.

Η Occidental, η οποία δανείστηκε σε μεγάλο βαθμό για να χρηματοδοτήσει την αγορά της Anadarko Petroleum με 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο έτος, μείωσε την αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου κατά 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθώντας τις BP, Chevron και Total οι οποίες προχώρησαν σε τεράστιες μειώσεις καθώς η βιομηχανία αναμένει να παραμείνουν οι τιμές της ενέργειας χαμηλές για χρόνια.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μειωθεί κατά 13% αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, και άλλο 5% το τέταρτο τρίμηνο, στα 1,16 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και φυσικού αερίου ημερησίως, ανέφερε η εταιρεία. Στην Permian, όπου έγινε ο μεγαλύτερος πάροχος μέσω της αγοράς Anadarko, η παραγωγή σχιστόλιθου θα μειωθεί 37% φέτος, ανέφερε.

Η μέση τιμή που έλαβε η Occidental για το αργό πετρέλαιο υποχώρησε περίπου στο 61% στα 23,17 $ ανά βαρέλι το δεύτερο τρίμηνο καθώς οι τιμές του πετρελαίου κατέρρευσαν. Περίκοψε θέσεις εργασίας, μείωσε το μέρισμα, μείωσε τα σχέδια δαπανών και πούλησε περιουσιακά στοιχεία για να καλύψει μέρος των απωλειών της.

Αναμένει να λάβει 2 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με την παρουσίαση.

Μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που προσπαθεί να πουλήσει η Occidental είναι ένα πακέτο γης και ορυκτών στο Ουαϊόμινγκ και το Κολοράντο. Η εταιρεία δήλωσε ότι ελπίζει να κλείσει αυτήν την πώληση το τέταρτο τρίμηνο.

Η καθαρή ζημιά της ήταν 8,35 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 9,12 $ ανά μετοχή, το τρίμηνο, σε σύγκριση με τα κέρδη των 635 εκατομμυρίων δολαρίων ή 84 σεντ ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.
Η εταιρεία έχασε 1,76 $ ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ύψους 1,68 $, σύμφωνα με το Refinitiv IBES.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης