Ηλεκτρισμός

Tesla: Εξετάζει την είσοδο στην αγορά ηλεκτρισμού της Γερμανίας

Tesla: Εξετάζει την είσοδο στην αγορά ηλεκτρισμού της Γερμανίας
H Tesla θέτει διάφορα ερωτήματα στους πελάτες σχετικά με τα προϊόντα της

Πιθανός ανταγωνισμός αναμένεται να προκύψει σύμφωνα με το Pv-magazine.com, στην Γερμανία, καθώς στους παρόχους καθαρής ενέργειας Lichtblick, Polarstern, EWS Schönau, Greenpeace Energy θα προστεθεί και η Tesla.

Ειδικότερα, η εταιρεία εξετάζει να εισέλθει στη γερμανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με ένα καινοτόμο τιμολόγιο και διεξάγει μια έρευνα μεταξύ δυνητικών πελατών για να προσδιορίσει το ενδιαφέρον για την προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας και εάν θα συνδέσει τον ενεργειακό εφοδιασμό με τα άλλα προϊόντα της.

Με τους πελάτες της Tesla να φημίζονται για την αφοσίωση στην επωνυμία, θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει σοβαρό ανταγωνισμό για τους σημερινούς παίκτες στον εν λόγω τομέα.

Το ερωτηματολόγιο της Tesla

H εταιρεία θέτει διάφορα ερωτήματα στους πελάτες σχετικά με τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης ενέργειας στο σπίτι, ηλιακούς συλλέκτες, ένα σημείο φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος Tesla Wall Connector (EV), πρόσβαση σε δημόσιο δίκτυο φόρτισης EV εκτός από τους γρήγορους φορτιστές Tesla. και κυρίως την παροχή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένα άλλο ερώτημα στην έρευνα ρωτά τους πελάτες τι είδους μοντέλο πληρωμής ηλεκτρικής ενέργειας θα προτιμούσαν και συμπεριλαμβάνει μεταξύ των επιλογών μια ωριαία μεταβλητή τιμή ανά κιλοβατώρα ανά ημέρα.

Βοηθητικές υπηρεσίες

Η εταιρεία ρωτά: «Ας υποθέσουμε ότι το αυτοκίνητό σας φορτίζεται κάθε πρωί για να καλύψει τις καθημερινές σας ανάγκες. Υπό ποιες συνθήκες θα επιτρέπατε στην Tesla να ελέγχει το χρόνο φόρτισης του αυτοκινήτου σας, ώστε να χρεώνεται για τις καθημερινές σας ανάγκες και να σας προσφέρει μια φθηνότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας;

Οι επιλογές περιλαμβάνουν:

-Εάν υπάρχει σαφές οικονομικό πλεονέκτημα για μένα,

- Εάν υπάρχουν άλλα πλεονεκτήματα όπως δωρεάν ή φθηνότερη χρέωση στο σπίτι ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης

- Εάν συμβάλλει στην αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης