Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Το 2022 θα αποκατασταθεί η ζήτηση για υπεράκτιες εξέδρες σύμφωνα με την IHS Markit

Το 2022 θα αποκατασταθεί η ζήτηση για υπεράκτιες εξέδρες σύμφωνα με την IHS Markit
Η εν λόγω αγορά αναμένεται να σημειώσει έως και πενταπλή ζήτηση το 2022, εκτιμά η IHS Markit σε ανάλυσή της

Η ζήτηση για υπεράκτιες εξέδρες θα μειωθεί φέτος ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου που αναγκάζουν τους υπεράκτιους φορείς εκμετάλλευσης να καθυστερήσουν τις δραστηριότητες γεώτρησης, εκτιμά η IHS Markit σε ανάλυσή της.

Λόγω των άνευ προηγουμένου προκλήσεων του COVID-19 και της επακόλουθης κατάρρευσης της ζήτησης πετρελαίου, οι περισσότεροι φορείς εκμετάλλευσης που αναμενόταν να αναθέσουν εργασίες υπεράκτιων υπεργολαβιών, έχουν μεταφέρει τα χρονοδιαγράμματα στο επόμενο έτος το νωρίτερο.

Η εν λόγω αγορά αναμένεται να σημειώσει έως και πενταπλή ζήτηση το 2022. Μάλιστα, προβλέπεται ότι η παγκόσμια ζήτηση για τα τρυπάνια των γεωτρήσεων προβλέπεται να ανέλθει σε 73 μονάδες κατά το 2022, από 66 μονάδες για το 2021 και 59 μονάδες έως το 2020, σύμφωνα με στον IHS Markit.

Παράλληλα, η ζήτηση στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ, αναμένεται να μειώσει τη ζήτηση το επόμενο έτος από 17 σε 14 μονάδες, καθώς ορισμένοι φορείς περιμένουν λίγο περισσότερο για να σταθεροποιηθούν οι συνθήκες της αγοράς πριν από την ανάθεση νέων εργασιών, δήλωσε η IHS Markit.

Τέλος, η ανάκαμψη δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί βραχυπρόθεσμα, καθώς η αγορά δεν έχει ακόμη καταφέρει να ανακάμψει έπειτα από την προηγούμενη κατάρρευση που προκλήθηκε από την πανδημία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης