Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ηνωμένο Βασίλειο: Επί τάπητος ο σχεδιασμός για επέκταση της υπεράκτιας αιολικής στα 40 GW ως το 2030

Ηνωμένο Βασίλειο: Επί τάπητος ο σχεδιασμός για επέκταση της υπεράκτιας αιολικής στα 40 GW ως το 2030
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούσαν σχεδόν το ήμισυ της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου τους τρεις πρώτους μήνες του 2020

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα πραγματοποιήσει μια ανασκόπηση της τρέχουσας ενεργειακής υποδομής στη θάλασσα καθώς θέτει τις απόψεις της για την επέκταση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Ο υπουργός Ενέργειας Kwasi Kwarteng ανακοίνωσε την κίνηση, η οποία στοχεύει να βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να αυξήσει την υπεράκτια αιολική ενέργεια από 10 GW σε 40 GW έως το 2030.

Υποστηρίζεται ότι η βελτίωση θα μπορούσε να βοηθήσει στην τροφοδοσία επιπλέον 14 εκατομμυρίων σπιτιών με αιολική ενέργεια. Η ανακοίνωση ακολουθεί μια έκθεση της Αρχής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου που ανέφερε ότι οι υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 30% των μειώσεων εκπομπών που απαιτούνται έως το 2050.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούσαν σχεδόν το ήμισυ της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου τους τρεις πρώτους μήνες του 2020 - ξεπερνώντας το προηγούμενο τριμηνιαίο ρεκόρ του 39% που είχε οριστεί πέρυσι.

Αυτό τροφοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από υπεράκτια αιολική ενέργεια, παράγοντας το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου τους τέσσερις μήνες έως τον Απρίλιο.

Ο υπουργός της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τη Σκωτία, David Duguid, δήλωσε: «Η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών είναι ζωτικής σημασίας για τη Σκωτία και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην προώθηση της καινοτομίας στον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης έργων αιολικής ενέργειας της Σκωτίας.

«Είναι ζωτικής σημασίας η συνεργασία κυβερνήσεων, OFGEM (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου), Eνικού Δικτύου και βιομηχανίας για την επίτευξη των 40 GW το 2030. Χρειάζεται να αναπτύξουμε μακροπρόθεσμες λύσεις για να πετύχουμε τον στόχο των καθαρών μηδενικών εκπομπών» συμπλήρωσε η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της RenewableUK, Melanie Onn.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης