Το χρηματικό ποσό των 316 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση της Ισπανίας για την στήριξη έργων ΑΠΕ

Το χρηματικό ποσό των 316 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση της Ισπανίας για την στήριξη έργων ΑΠΕ
Με αυτήν την πρωτοβουλία θα επιτευχθεί η δίκαιη μετάβαση σε περιοχές άνθρακα

Το ισπανικό υπουργείο οικολογικής μετάβασης (MITECO) θα διαθέσει, για τους επόμενους μήνες, 316 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη έργων με βάση τις ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κυβέρνηση δήλωσε την Τρίτη ότι θα διανείμει 246 εκατομμύρια ευρώ σε ενίσχυση για έργα ανανεώσιμης ενέργειας μέσω ανταγωνιστικών προσκλήσεων. Εκτός από αυτά, θα υπάρξουν ειδικές προσκλήσεις για τις Βαλεαρίδες Nήσους και τα Κανάρια Νησιά, για 20 εκατομμύρια και 54 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να διαθέσει τα χρήματα για πράσινα θερμικά έργα, συγκεντρωτική ηλιακή ενέργεια (CSP), καθώς και για αιολικά ή φωτοβολταϊκά έργα που μπορεί να περιλαμβάνουν συστήματα αποθήκευσης. Επίσης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) θα συγχρηματοδοτήσει.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθεσία, η δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας, η αγροτική ανάπτυξη και ο καινοτόμος χαρακτήρας των έργων συμπεριλαμβάνονται στα κριτήρια για την τελική επιλογή των επιλαχόντων.

Η MITECO τέλος δήλωσε ότι αυτή η βοήθεια για ανανεώσιμες πηγές θα υποστηρίξει επίσης τη δίκαιη μετάβαση σε περιοχές άνθρακα και την ανάκαμψη μετά την πανδημία COVID-19.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης