Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δεν θα γίνουν νέες δημοπρασίες πετρελαίου στο Μεξικό - Το ενεργειακό όραμα του Lopez Obrador

Δεν θα γίνουν νέες δημοπρασίες πετρελαίου στο Μεξικό - Το ενεργειακό όραμα του Lopez Obrador
Η υδροηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το CFE θα πρέπει να έχει ύψιστη προτεραιότητα στην παροχή του εθνικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας επεσήμανε ο πρόεδρος της χώρας
Το Μεξικό δεν θα πρέπει να διεξάγει νέες δημοπρασίες πετρελαίου, αν και οι σχέσεις με ιδιώτες επενδυτές στην εξόρυξη ή διύλιση πετρελαίου παραμένουν δυνατές υπό την προϋπόθεση ότι αυτό δεν επηρεάζει το εθνικό συμφέρον, ανέφερε υπόμνημα του προέδρου της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters , το 8σέλιδο υπόμνημα με ημερομηνία 22 Ιουλίου που καθόρισε τις προτεραιότητες του προέδρου Andres Manuel Lopez Obrador στον ενεργειακό τομέα του Μεξικού αντικατοπτρίζει σε γενικές γραμμές αυτά που είπε ο βετεράνος αριστερός από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο του 2018.
«Όπως είπαμε, οι παραχωρήσεις των λεγόμενων (διαγωνισμών) γύρων για την παραγωγή πετρελαίου θα πρέπει να γίνονται σεβαστές, χωρίς να κληθούν νέες δημοπρασίες», ανέφερε το μνημόνιο.

Ο Lopez Obrador υποστηρίζει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις «έσκυψαν» τον ενεργειακό τομέα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος της εθνικής πετρελαϊκής εταιρείας Petroleos Mexicanos (Pemex), της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού Comision Federal de Electricidad (CFE) και των φορολογουμένων.

Ο πρόεδρος έχει δεσμευτεί να αναζωογονήσει και τις δύο εταιρείες και στο μνημόνιο ανέφερε ότι η υδροηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το CFE θα πρέπει να έχει ύψιστη προτεραιότητα στην παροχή του εθνικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, ακολουθούμενη από ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τις άλλες εγκαταστάσεις του CFE.

Στη συνέχεια, κατά σειρά προτεραιότητας, θα πρέπει να παράγεται ηλιακή και αιολική ενέργεια από ιδιωτικές εταιρείες και, στη συνέχεια, ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από μονάδες συνδυασμένου κύκλου που λειτουργούν ιδιωτικά, ανέφερε το έγγραφο.

Όλες οι μορφές επιδότησης που παρέχονται στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας του ιδιωτικού τομέα πρέπει να τερματιστούν, ανέφερε το μνημόνιο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης