Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haftar προς Erdogan: Δεν θα υπάρξει έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις

tags :
Haftar προς Erdogan: Δεν θα υπάρξει έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις
Οι Λίβυοι δεν θα δεχθούν ποτέ να καταληφθούν από τους Τούρκους είπε ο Λίβυος στρατάρχης
Απειλές κατά του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan εξαπέλυσε ο Λίβυος στρατάρχης Halifa Haftar, ο οποίος διεμήνυσε πως δεν θα υπάρξει κανένα έλεος στις τουρκικές δυνάμεις που μάχονται στο πλάι του αντίπαλου του, του F. Sarraj που ηγείται της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης.
«Ο Erdogan έφτασε στη Λιβύη για να αναζητήσει την κληρονομιά των προγόνων του.
Του λέμε ότι έχουμε μετατρέψει την κληρονομιά των προγόνων σας σε σφαίρες.
Δεν θα υπάρξει έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις, επειδή δεν αξίζουν έλεος.
Οι Λίβυοι δεν θα δεχθούν ποτέ να καταληφθούν από τους Τούρκους και να αποικιοποιηθούν ξανά.
Οι Τούρκοι έμειναν στη Λιβύη για 300 χρόνια, και οι Λίβυοι δεν είδαν τίποτα άλλο παρά κακό» είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο Haftar, αναφερόμενος στην εποχή που η χώρα του ήταν έδαφος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο Haftar αναφέρθηκε και στους Σύρους μισθοφόρους που έχει στείλει η Άγκυρα στη Λιβύη μαζί με στρατιωτικό εξοπλισμό, χαρακτηρίζοντάς τους «μισθοφόρους που δεν έχουν οικογένειες ή πατρίδα».
Σημειώνεται πως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι ο αριθμός των μαχητών που έστειλε η Τουρκία από τη Συρία στη Λιβύη έχει φτάσει πλέον τους 16.500, κάτι που βοήθησε την κυβέρνηση του Sarraj αφενός να αποκρούσει τις επιθέσεις του στρατάρχη Haftar στην Τρίπολη και αφετέρου να ανακαταλάβει αρκετές πόλεις που είχαν πέσει στα χέρια του Haftar.
Υπενθυμίζεται πως η Λιβύη έχει βυθιστεί σε εμφύλιο πόλεμο από το 2014 με τα δύο κύρια στρατόπεδα να είναι αυτά του Sarraj που ηγείται της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, που ελέγχει το δυτικό κομμάτι της χώρας και που έχει τη στήριξη της Τουρκίας και του Haftar που ελέγχει το ανατολικό κομμάτι της Λιβύης και έχει τη στήριξη της Ρωσίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης