Ενέργεια

Η αύξηση της αιολικής παραγωγής στη Γερμανία οδήγησε σε υποχώρηση τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

Η αύξηση της αιολικής παραγωγής στη Γερμανία οδήγησε σε υποχώρηση τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας
Άνοδος αναμένεται στις τιμές της επόμενης εβδομάδας - Μικρή πτώση στα 25,79 ευρώ/τόνος η τιμή των CO2
Οι άμεσες τιμές ισχύος μειώθηκαν τη Δευτέρα 3/8/2020 στην ευρωπαϊκή χονδρική αγορά, καθώς η γερμανική παροχή αιολικής ενέργειας αναμενόταν να αυξηθεί ελαφρώς, ενώ οι τιμές για την επόμενη εβδομάδα αυξήθηκαν λόγω της πρόβλεψης για αύξηση της ζήτησης.

Η τιμή ισχύος για παράδοση Τρίτη στη Γερμανία ήταν στα 35,60 ευρώ (41,84 $) ανά μεγαβάτ ώρα (MWh) στις 1021 GMT, μειωμένη κατά 8,7% από την τιμή που πληρώθηκε για τησε σχέση με την τιμή της Δευτέρας.
Το ισοδύναμο γαλλικό συμβόλαιο για την επόμενη μέρα μειώθηκε 7,9% στα 35 ευρώ.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις γερμανικές ανεμογεννήτριες αναμένεται να αυξηθεί 180 megawatt (MW) έως 3,2 gigawatts (GW) την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.
Η ημερήσια γερμανική παραγωγή ηλιακής ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί 260 MW σε 6,5 GW.
Η διαθεσιμότητα της γαλλικής πυρηνικής ενέργειας ήταν αμετάβλητη σε σύγκριση με τα επίπεδα της Παρασκευής στο 59,1% της μέγιστης εγκατεστημένης ισχύος.
Η κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί στη Γερμανία κατά 1,6 GW την ημέρα στα 51,1 GW την Τρίτη, ενώ στη Γαλλία είναι πιθανό να αυξηθεί τα 70 MW στα 41,9 GW, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Στην καμπύλη της εβδομάδας, η τιμή της Γαλλίας για παράδοση την επόμενη Δευτέρα αυξήθηκε 12,3% στα 38,75 ευρώ / MWh, η υψηλότερη από τις 17 Ιανουαρίου. Η γερμανική τιμή κέρδισε 5,7% στα 35,5 ευρώ / MWh, υψηλό τριών εβδομάδων.

Αναμένεται άνοδος τιμών την εβδομάδα που ακολουθεί

Η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα με πρόβλεψη για ένα άλλο κύμα υψηλών θερμοκρασιών στη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ η παραγωγή αιολικής ενέργειας θα παραμείνει ως επί το πλείστον επίπεδη.

Κατά τη διάρκεια της καμπύλης προς τα εμπρός, το βασικό φορτίο Cal ‘21 της Γερμανίας, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, υποχώρησε 0,9% στα 38,8 ευρώ / MWh, μειώνοντας τις τιμές των αδειών άνθρακα.

Το ισοδύναμο γαλλικό συμβόλαιο για το επόμενο έτος ήταν χωρίς διαπραγμάτευση μετά το κλείσιμο στα 44 ευρώ/ MWh την Παρασκευή.
Τα ευρωπαϊκά δικαιώματα εκπομπής CO2 μειώθηκαν 1,9% στα 25,79 ευρώ τον τόνο.
Ο σκληρός άνθρακας για παράδοση στη Βόρεια Ευρώπη το 2021 ήταν χωρίς εμπόριο μετά το κλείσιμο στα 60,20 $ τον τόνο την Παρασκευή.


www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης