Μοχλός ανάπτυξης των ΑΠΕ η ηλιακή ενέργεια για την Κίνα το α' 6μηνο του 2020

Μοχλός ανάπτυξης των ΑΠΕ η ηλιακή ενέργεια για την Κίνα το α' 6μηνο του 2020
Η Κίνα σημειώνει πρόοδο στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Η Κίνα σημείωσε ισχυρή αύξηση της ικανότητας παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Διοίκησης Ενέργειας.

Ειδικότερα, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε κατά 20% από έτος σε έτος και έφτασε τα 127,8 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες, ενώ η ικανότητα παραγωγής αιολικής ενέργειας αυξήθηκε 10,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σε 237.900 εκατομμύρια κιλοβατώρες.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του α’ 6μηνου του τρέχοντος έτους, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας  στην Κίνα ανήλθε σε 11,52 εκατομμύρια κιλοβάτ και η παραγωγή αιολικής ενέργειας ανήλθε σε 6,32 εκατομμύρια κιλοβάτ.

Η Κίνα σημειώνει πρόοδο στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2020, η ανανεώσιμη ενέργεια θα παράγει 1,9 τρισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία αντιπροσωπεύει το 27% της συνολικής παραγωγής ενέργειας της χώρας, σύμφωνα με το σχέδιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της κυβέρνησης 2016-2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης