Ηλεκτρισμός

Ποιοι ευρωπαϊκοί κολοσσοί συνεργάζονται για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ισπανία

Ποιοι ευρωπαϊκοί κολοσσοί συνεργάζονται για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ισπανία
Η πράσινη συμφωνία περιλαμβάνει ένα σχέδιο για τη διευκόλυνση της ανάπτυξης σταθμών γρήγορης φόρτισης στους κύριους διαδρόμους του οδικού δικτύου στην Ισπανία

Η Iberdrola, η SEAT και η Volkswagen Group Spain Distribution (VGSD) ενισχύουν τη δέσμευσή τους για την ηλεκτροκίνηση των μεταφορών της Ισπανίας με την υπογραφή συμφωνίας.
Η εν λόγω συμμαχία υποστηρίχθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο της Iberdrola, Ignacio Galán, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Volkswagen και τον πρόεδρο του ΔΣ της SEAT, Dr. Herbert Diess.

Οι εταιρείες μοιράζονται το όραμα της ανάγκης να προωθηθεί η ηλεκτροκίνηση με συντονισμένο τρόπο. Περιλαμβάνει συμμαχίες μεταξύ των κύριων παραγόντων που παρέχουν λύσεις σε αυτόν τον τομέα, καθώς και ευκαιρίες για τη δημιουργία ενός βιομηχανικού, εμπορικού και καινοτόμου οικοσυστήματος που επιτρέπει στη χώρα να διατηρήσει εξέχουσα θέση στην αυτοκινητοβιομηχανία του μέλλοντος και να ηγηθεί της βιώσιμης κινητικότητας στην Ευρώπη.

Σημαντικό στοιχείο σε όλα αυτά το γεγονός ότι έχουν αναγνωρίσει την υποδομή φόρτισης, ως τον κινητήριο μοχλό ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης. Η πράσινη συμφωνία περιλαμβάνει ένα σχέδιο για τη διευκόλυνση της ανάπτυξης σταθμών γρήγορης φόρτισης στους κύριους διαδρόμους του οδικού δικτύου στην Ισπανία.

Επιπλέον, θα ενθαρρύνουν τη χρήση τους στις εγκαταστάσεις SEAT και στους αντιπροσώπους SEAT και Volkswagen Group Spain Distribution, καθώς και την ενσωμάτωση της υποδομής φόρτισης της Iberdrola στους πλοηγούς ηλεκτρικών οχημάτων.

Τι είπαν οι αρμόδιοι φορείς

«Αυτή η συμφωνία επιβεβαιώνει την ανάγκη για συνεχή συνεργασία μεταξύ όλων των παραγόντων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των μεταφορών που πρέπει να βασίζονται στην καθαρή ενέργεια, χωρίς εκπομπές CO2. Η ηλεκτροκίνηση θα οδηγήσει σε οικονομική ανάκαμψη και δημιουργία θέσεων εργασίας» τόνισε ο Ignacio Galán, πρόεδρος της Iberdrola.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SEAT, Δρ Herbert Diess, αναφέρθηκε στην κατεπείγουσα ανάγκη για την «δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πανευρωπαϊκής δομής φόρτισης» , προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «η Iberdrola είναι στρατηγικός εταίρος για εμάς, ιδίως όσον αφορά την επέκταση των σημείων ταχείας φόρτισης. Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία, οι ισπανικοί δρόμοι θα ηλεκτροδοτηθούν σύντομα».

Η στρατηγική ηλεκτροκίνησης της αυτοκινητοβιομηχανίας στοχεύει στη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων. Για τον σκοπό αυτό, οι εταιρείες θα αξιολογήσουν ενεργειακές λύσεις για τη μείωση των εκπομπών CO2 στα εργοστάσια και τις αντιπροσωπείες της SEAT και της Volkswagen Group Spain Distribution στην Ισπανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης