Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Ζοφερό έτος το 2020 για την παραγωγή άνθρακα των ΗΠΑ

ΕΙΑ: Ζοφερό έτος το 2020 για την παραγωγή άνθρακα των ΗΠΑ
Η παραγωγή άνθρακα στις ΗΠΑ ανήλθε συνολικά σε 706 εκατομμύρια μικρούς τόνους το 2019, σε σύγκριση με 756 εκατομμύρια μικρούς τόνους το προηγούμενο έτος

Η παραγωγή άνθρακα στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 7% το 2019, που αποτελεί την χαμηλότερη ποσότητα παραγωγής άνθρακα της χώρας από το 1978, σύμφωνα με την EIA.

Όπως αναμεταδίδει το OilPrice, το 2020 θα σημειωθεί μεγαλύτερη μείωση, δεδομένου του μικρότερου επενδυτικού ενδιαφέροντος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η παραγωγή άνθρακα στις ΗΠΑ ανήλθε συνολικά σε 706 εκατομμύρια μικρούς τόνους το 2019, σε σύγκριση με 756 εκατομμύρια μικρούς τόνους το προηγούμενο έτος. Αυτό το έτος αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερο για τον άνθρακα, καθώς η παραγωγή θα μειωθεί σε επίπεδα που δεν παρατηρούνται από τη δεκαετία του '60.

Τα παραδείγματα

Η Γουαϊόμινγκ, πολιτεία των ΗΠΑ σημείωσε πτώση 9% το 2019, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης της παραγωγής. Η Δυτική Βιρτζίνια, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα των ΗΠΑ, σημείωσε μείωση μόνο 2% πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.

Η Αριζόνα σταμάτησε την παραγωγή άνθρακα στα τέλη του περασμένου έτους, ενώ το Κάνσας και το Αρκάνσας σταμάτησαν την παραγωγή τους το 2017 και το 2018 αντίστοιχα.

Για το 2020, οι προοπτικές για την παραγωγή άνθρακα στις ΗΠΑ είναι ζοφερές, με τον οργανισμό να αναμένει μια άλλη ετήσια απώλεια της τάξεως του 29%. Η αναμενόμενη πτώση φέτος οφείλεται κυρίως στη μείωση των εξαγωγών άνθρακα στις ΗΠΑ, οι οποίες μειώθηκαν κατά 29% από τον Μάιο, σε σύγκριση με τους ίδιους πέντε μήνες το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης