Τελευταία Νέα

Επένδυση 168 εκατ. ευρώ της Repsol μέσω κοινοπραξίας σε χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Χιλής

Επένδυση 168 εκατ. ευρώ της Repsol μέσω κοινοπραξίας σε χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Χιλής
Η κοινοπραξία πρόκειται να θέσει σε λειτουργία περισσότερα από 1,6 GW ισχύος έως το 2025, ενώ άλλο 1 GW έχει προγραμματιστεί να προστεθεί μέχρι το 2030

Δυναμικό «μπάσιμο» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επιχειρεί η Repsol, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει κοινοπραξία με τον ισπανικό όμιλο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Grupo Ibereolica Renovables.

Σκοπός μάλιστα του εν λόγω εγχειρήματος είναι η διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου αιολικών και ηλιακών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Χιλή.

Η συνεργασία της Repsol με την Grupo Ibereolica Renovables θα είναι το πρώτο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της ισπανικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου εκτός της Ιβηρικής.

Η κοινοπραξία πρόκειται να θέσει σε λειτουργία περισσότερα από 1,6 GW ισχύος έως το 2025, ενώ άλλο 1 GW έχει προγραμματιστεί να προστεθεί μέχρι το 2030.

Σημειώνεται ότι η Repsol πρόκειται να επενδύσει 168 εκατομμύρια ευρώ για το 50% του εγχειρήματος, πηγαίνοντάς το ένα βήμα παραπέρα στην επίτευξη μιας στοχευμένης παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας ισχύος 7,5 GW, έως το 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης