Ενέργεια

Η Centrica θα πουλήσει την ενεργειακή επιχείρηση της Βόρειας Αμερικής για 3,6 δισ δολ

Η Centrica θα πουλήσει την ενεργειακή επιχείρηση της Βόρειας Αμερικής για 3,6 δισ δολ
Mega ενεργειακό deal για θυγατρική της Brittish Gas ύψους 3,6 δισ δολ
Η Βρετανική Centrica Plc, ανακοίνωσε την Παρασκευή 24/7/2020 ότι θα πουλήσει τη θυγατρική της Brittγιαish Gas, στη Βόρεια Αμερική Direct Energy έναντι 3,63 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, μετά από πτώση στα κέρδη του πρώτου εξαμήνου λόγω του αντίκτυπου από το COVID-19 και τις χαμηλές τιμές των commodity.

Η Centrica ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει την εταιρεία ενέργειας και υπηρεσιών στην ολοκληρωμένη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ, NRG Energy και θα χρησιμοποιήσει τα μετρητά για να μειώσει το καθαρό χρέος και να συνεισφέρει στα συνταξιοδοτικά της συστήματα.

Επεσήμανε ότι θα επικεντρωθεί στις βασικές εγχώριες αγορές της, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, μετά την πώληση που πιστεύει το διοικητικό συμβούλιο ότι είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της.

«Αυτή η διάθεση ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική μας για να γίνει μια απλούστερη, πιο λιτή επιχείρηση. Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα για να μειώσουμε σημαντικά το καθαρό χρέος και να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στα συνταξιοδοτικά μας συστήματα », ανέφερε η Centrica.

Τον περασμένο μήνα, η Centrica ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει περίπου 5.000 θέσεις εργασίας, σχεδόν το 20% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς εμβαθύνει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσής της μετά την πανδημία COVID-19.

Ο όμιλος σημείωσε πτώση 14% στα λειτουργικά κέρδη του εξαμήνου στα 343 εκατομμύρια λίρες (436,3 εκατομμύρια δολάρια) από 399 εκατομμύρια λίρες το προηγούμενο έτος. Αυτό οφειλόταν στην πανδημία που μείωσε τη χρήση ενέργειας και εξασθένισε τις τιμές των εμπορευμάτων.

Η Centrica δεν ανακοίνωσε προσωρινό μέρισμα. Ανέφερε επίσης ότι έχει σταματήσει την προγραμματισμένη εκποίηση του μεριδίου της κατά 20% στον πυρηνικό ενεργειακό στόλο της Βρετανίας και την προγραμματισμένη πώληση του παραγωγού πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας Spirit Energy.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης