Χρηματιστήριο & Αγορές

Tα επιδόματα ανεργίας έριξαν την Wall - Στις 3235 (-1,23%) ο S&P και στις 26.652 (- 1,31%) o DOW

tags :
Tα επιδόματα ανεργίας έριξαν την Wall - Στις 3235 (-1,23%) ο S&P  και στις 26.652 (- 1,31%) o DOW
Διορθωτική κίνηση με τον NASDAQ να έχει την μεγαλύτερη πτώση
«Στο κόκκινο» έκλεισαν σήμερα 23/7 οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση στις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και η κλιμακούμενη ένταση ΗΠΑ – Κίνας απογοήτευσαν τους επενδυτές.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 1,31% στις 26.652,33 μονάδες.
O δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε πτώση 1,22% στις 3.236,10 μονάδες.
Ακόμη υψηλότερη είναι η υποχώρηση του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq, ο οποίος μέχρι πρότινος κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ωστόσο έκλεισε στο -2,29% και τις 10.461,42.
Image

Σε ανοδική τροχιά τα commodities αλουμίνιο 1701 δολ/τόνος, χαλκός 6544 δολ/τόνος, χρυσός 1886 δολ/τόνος

Η μετοχή της Tesla κατέγραψε πτώση 5%, παρά το ότι οι οίκοι προχωρούν σε αύξηση της τιμής - στόχου για τη μετοχή της μετά τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε στο β' τρίμηνο του έτους.
Πτώση άνω του 4% σημείωσε η μετοχή της Microsoft, παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού, με τη θυγατρική Linkedin να επηρεάζεται αρνητικά από την κρίση στην αγορά εργασίας.
Στο κόκκινο βρίσκονται και πάλι οι σινοαμερικανικές σχέσεις μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να δώσει διορία 72 ωρών στην Κίνα να κλείσει το προξενείο της στο Χιούστον.
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κατασκοπία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να υποστηρίζει ότι είναι πιθανό να κλείσουν και άλλα προξενεία της Κίνας στο αμερικανικό έδαφος.
Οι κινήσεις αυτές έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Κίνας, η οποία κάνει λόγο για μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση.
Η νέα επιδείνωση στις σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη αποτελεί απόρροια της απόφασης του State Department να κλείσει το προξενείο της Κίνας στο Χιούστον του Τέξας προκειμένου «να προστατεύσει την πνευματική ιδιοκτησία και τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικάνων».
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου Trump, ο οποίος άφησε ανοιχτό αντίστοιχες αποφάσεις να ληφθούν και για άλλα κινεζικά προξενεία.
«Είναι πάντα πιθανό να κλείσουν και άλλες διπλωματικές αποστολές της Κίνας.
Στο προξενείο του Χιούστον έκαιγε μια φωτιά.
Υποθέτω, έκαιγαν έγγραφα, χαρτιά, αναρωτιέμαι τι ήταν όλο αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Trump.
Πηγή: Bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης