Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: H EPA ετοιμάζει τα πρώτα πρότυπα εκπομπών αεροσκαφών

tags :
ΗΠΑ: H EPA ετοιμάζει τα πρώτα πρότυπα εκπομπών αεροσκαφών
Τα αεροσκάφη αντιπροσωπεύουν το 12% όλων των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις ΗΠΑ και το 3% των συνολικών εκπομπών αυτών των ΗΠΑ
Η αμερικανικής Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) πρόκειται να ανακοινώσει την Τετάρτη τα πρώτα προτεινόμενα πρότυπα εκπομπών των ΗΠΑ για εμπορικά αεροσκάφη, ανέφεραν αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters.

Το 2016, ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (ICAO) συμφώνησε σε παγκόσμια πρότυπα εκπομπών αεροπλάνων που απευθύνονται σε κατασκευαστές μικρών και μεγάλων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των Airbus SE και Boeing Co, οι οποίοι και οι δύο υποστήριξαν τα πρότυπα.

Ο προτεινόμενος από την EPA κανονισμός θα ευθυγραμμίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με τα πρότυπα ICAO, ανέφεραν αξιωματούχοι και θα ισχύει για νέου τύπου σχέδια από τον Ιανουάριο του 2020 και για αεροπλάνα εντός της παραγωγής ή για εκείνα με τροποποιημένα πιστοποιητικά τύπου από το 2028.
Δεν θα ισχύουν για αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος.

Ο Διαχειριστής της EPA Andrew Wheeler δήλωσε στο Reuters ότι η επικείμενη πρόταση εκπομπών αεροπλάνων - μαζί με άλλους κανονισμούς για τις εκπομπές - αντιπροσωπεύει «λογικά, νομικά υπερασπίσιμα μέτρα για τη ρύθμιση των αερίων του θερμοκηπίου, προστατεύοντας παράλληλα τις αμερικανικές θέσεις εργασίας και την οικονομία».

Τα αεροσκάφη αντιπροσωπεύουν το 12% όλων των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις ΗΠΑ και το 3% των συνολικών εκπομπών αυτών των ΗΠΑ.
Είναι η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που σχετίζονται με τις μεταφορές και δεν υπόκεινται σε πρότυπα.

Αξιωματούχοι της EPA δήλωσαν ότι είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να υιοθετήσουν τα πρότυπα, επειδή κάποιες χώρες θα μπορούσαν να απαγορεύσουν τα αεροσκάφη που συναρμολογούνται στις ΗΠΑ, εάν δεν πληρούν τα πρότυπα της ICAO. Η EPA είχε ανακοινώσει ότι θα προτείνει κανόνες «τουλάχιστον» τόσο αυστηρούς όσο οι ICAO.

Η EPA αναμένεται να οριστικοποιήσει τους κανόνες την επόμενη άνοιξη μετά από δημόσια διαβούλευση.
Στη συνέχεια, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας θα εκδώσει ξεχωριστούς κανόνες για την επιβολή των προτύπων και ο οργανισμός αναμένεται να πιστοποιήσει τελικά τη συμμόρφωση των εκπομπών από αεροπλάνα που κατασκευάζονται από τις ΗΠΑ.

Υπό τον Πρόεδρο Obama, η EPA το 2016 είχε ανακοινώσει ότι οι εκπομπές αεροσκαφών αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Τον Ιανουάριο, περιβαλλοντικές ομάδες υπέβαλαν ανακοίνωση πρόθεσης να μηνύσουν την EPA για παράλειψη ρύθμισης των εκπομπών αεροσκαφών.

Η πρόταση εκπομπών EPA καλύπτει όλα τα μεγάλα επιβατικά αεροσκάφη, τα περιφερειακά, τα μεγάλα αεροπλάνα με turboprop και ορισμένα αεροσκάφη γενικής αεροπορίας.
Δεν καλύπτονται μικρότερα turboprops, ελικόπτερα και στρατιωτικά αεροσκάφη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης