Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

ΔΕΗ: Έγκριση στο σημερινό (22/07) Δ.Σ. του δεύτερου «πακέτου» τιτλοποίησης οφειλών

ΔΕΗ: Έγκριση στο σημερινό (22/07) Δ.Σ. του δεύτερου «πακέτου» τιτλοποίησης οφειλών
Εντός του μήνα η προκήρυξη από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες του φωτοβολταϊκού 50 MW στη Μεγαλόπολη
Συνεδριάζει σήμερα (22/07) το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ προκειμένου να εγκρίνει το δεύτερο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών της επιχείρησης, ενώ εντός του μήνα αναμένεται να γίνει ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία εφαρμογής του σχεδίου μετασχηματισμού της ΔΕΗ με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του μεγάλου φωτοβολταικού πάρκου ισχύος 50 MW στη Μεγαλόπολη.

Σε ό,τι αφορά τη τιτλοποίηση το δεύτερο πακέτο που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα αφορά οφειλές άνω των 90 ημερών, ενώ έχει προηγηθεί η συμφωνία της ΔΕΗ με την JP Morgan για χρηματοδότηση ύψους 260 εκ. ευρώ για το πρώτο πακέτο οφειλών διάρκειας 60 ημερών.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση της δραστηριότητας της στις ΑΠΕ η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του δεύτερου μεγάλου φωτοβολταικού πάρκου στη Μεγαλόπολη.

«Πρεμιέρα» με το πάρκο 230 MW στη Δυτ. Μακεδονία

Έχει προηγηθεί ο διαγωνισμός για το φωτοβολταικό πάρκο της Δυτικής Μακεδονίας ισχύος 230 MW το οποίο διεκδικεί την πρωτιά σε ότι αφορά το μέγεθος σε όλη τη χώρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το πάρκο των 230 MW, που έχει «σπάσει» σε τρία τμήματα, δύο μικρά των 15 MW το καθένα και ένα μεγάλο, των 200 MW. Οι πρώτοι διαγωνισμοί για τα πάρκα των 15 MW έχουν κατακυρωθεί ήδη στη ΜΕΤΚΑ με την οποία υπεγράφη και η σχετική σύμβαση και στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με την οποία θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα η συμφωνία.

Για το τρίτο και μεγαλύτερο τμήμα των 200 MW, προϋπολογισμού 110 εκατ ευρώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τη εταιρία Resinvest, συμφερόντων Καραγκουλέ, τη Sunel UK από κοινού με την κινεζική Shanghai Electric HongKong, την AVAX, την ARCHIRODON και τη METKA-EGN.

Όταν θα κατασκευασθεί και τεθεί σε λειτουργία, το έργο της ΔΕΗ στην Κοζάνη, συνολικού προϋπολογισμού 130 εκατ ευρώ (110 εκατ. αυτό των 200 MW και από 10 εκατ. και 11,5 εκατ. τα δύο μικρά) θα αποτελεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Δεύτερο μεγαλύτερο θα είναι αυτό των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη, ισχύος 204 MW, προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης