Ενέργεια

Αλγερία: Μείωση κατά 10 δισ. δολάρια στα ενεργειακά έσοδα φέτος

Αλγερία: Μείωση κατά 10 δισ. δολάρια στα ενεργειακά έσοδα φέτος
Στα 23 δισ. δολάρια θα διαμορφωθούν τα έσοδα φέτος από 33 δισ. δολάρια το 2019

Η Αλγερία αναμένει ότι τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα μειωθούν στα 23 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος από 33 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Abdelmadjid Attar στο κρατικό ραδιόφωνο την Τρίτη 21/7/2020.

Τα έσοδα της Αλγερίας από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν 60 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, πριν από μια απότομη πτώση των τιμών.

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση», δήλωσε ο Attar, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του νέου υπουργού ενέργειας της Αλγερίας στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Η Αλγερία ψήφισε έναν νέο ενεργειακό νόμο τον Νοέμβριο του 2019 για να καταστήσει τον τομέα του πετρελαίου πιο ελκυστικό, αλλά δεν έχει δημοσιεύσει τα κείμενα για την εφαρμογή του. Ο Attar είπε ότι οι διεθνείς επενδυτές το περιμένουν να αποφασίσουν εάν θα έρθουν στην Αλγερία.

Τα κείμενα θα δημοσιευθούν πριν από τον Σεπτέμβριο, είπε. Πενήντα μικρές ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν γίνει που πρέπει να αναπτυχθούν, πρόσθεσε.

"Οι ξένες εταιρείες είναι ευπρόσδεκτες να συνεργαστούν με την (κρατική εταιρεία ενέργειας της Αλγερίας) Sonatrach σε αυτούς τους τομείς", δήλωσε ο Attar.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης